Magistrații Curții de Apel Cluj au dispus în cursul zilei de ieri trimiterea în judecată a inculpaților Jitariu Cosmin, zis „Comi”, Moldovan Cristian Olimpiu, zis „Mo”, Anghel Iulian Radu, Tiron Bogdan, Neamțu Ovidiu Cristian și Costea Bogdan Florin, patronul YouHostel, acuzați de trafic de droguri de mare risc, potrivit bzc.ro.

Instanța a luat act de dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție DIICOT Serviciul Teritorial Cluj de menținere a dispoziției de trimitere în judecată și a constatat legalitatea actului de sesizare al instanței, însă a dispus excluderea câtorva probe de la dosar.

Este vorba despre procesul verbal de cumpărare autorizata din data de 06.10.2015 (vol. ÎI UP, filă 349), raportul de constatare tehnico științifică nr. 1036368 din data de 07.10.2015(vol. ÎI UP filele 352-357) și raportul de constatare tehnico științifică nr. 895263 din data de 09.10.2015(vol. ÎI UP filele 3361-365), pe care le-a considerat nelegal obținute.

Citește și:  „Job” pe 30 de zile pentru a mixa la DIICOT Cluj

Patronul YouThink Hostel ar putea scăpa de acuzațiile de trafic de droguri

Unul dintre DJ-ii care mixează în arest, nu ca ”special guest”, ci ca ”resident”, a fost lăsat de instanță să părăsească arestul la domiciliu

La mijlocul lunii octombrie a anului trecut, procurorii din cadrul DIICOT Cluj emiteau mandatele de percheziție pentru a descinde în șapte locații pentru a găsi probe incriminatorii împotrivă traficanților de droguri.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale,  suspecţii, au deţinut, distribuit şi comercializat diferite tipuri de droguri de risc și mare risc (cannabis, hașiș, amfetamine, ecstasy, LSD, SPEED), precum și ciuperci halucinogene, unui număr de peste 100 de consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În urma investigaţiilor s-a stabilit ca o parte dintre  dintre  ce 9 suspecţi sunt DJ în diverse cluburi de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca. Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, explica la momentul perchezițiilor DIICOT.

„În ceea ce priveşte pe toţi inculpaţii, activitatea lor infracţională s-a întins pe perioada unui an şi jumătate, cinci dintre ei au dorit să realizeze venituri din această activitate, chiar dacă nu aveau nevoie stringentă de bani, marea majoritate se erijează în simpli consumatori şi în afară de Jitariu, toţi ceilalţi consideră că activitatea lor nu este periculoasă pentru societate deoarece nu fac decât să îşi dea droguri unii altora. Ultimul aspect nu pare să corespundă însă adevărului cât timp din interceptările convorbirilor telefonice şi învinuirea adusă reiese implicarea a peste 100 de consumatori.(…)

În condiţiile în care în această cauză se presupune că există peste 100 de persoane care au consumat droguri provenite de la inculpaţi, judecătorul apreciază că, în contrapartid, lipsirea de libertate a altor 6 persoane, pentru o perioadă de timp determinată, este proporţională cu gravitatea acuzaţiei. Chiar dacă în cazul particular al inculpaţilor Costea şi Jitariu nu sunt specificate numele persoanelor care au cumpărat droguri de la ei, suspiciunea rezonabilă că au făcut-o tot subzistă având în vedere declaraţiile lor, ale coinculpaţilor şi celelalte probe administrate până în prezent”, mai arătau procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.