Ministrul economiei a declarat în această săptămână că în cazul insolvenței Oltchim se așteaptă un verdict pozitiv. Despre posibilii cumpărători ai activelor Oltchim, reprezentantul Guvernului susține că ofertele au fost neangajante.
„În ianuarie 2017, la momentul preluării mandatului, parcursul procedural în procesul competitiv al vânzarii de active a combinatului se afla într-un punct foarte avansat. Accentuăm asupra faptului că, într-un astfel de caz, procedurile sunt complexe și, în general, necesită o perioadă de timp pentru o execuție exemplară.
Stefan Vuza a mai afirmat ca doreste investitii cumulate la Oltchim de circa 450 milioane de euro pentru urmatorii ani, in cazul in care va fi declarat castigator.
„E clar ca vom depune o oferta pentru Oltchim. Noi am vorbit cu auditorul, se vor intalni cu noi pe 9 septembrie. Noi suntem interesati de tot ce exista la Ramnicu Valcea, fara platforma petrochimica Bradu din cadrul Arpechim Pitesti”, a declarat omul de afaceri Stefan Vuza.
Proprietarul Chimcomplex spune ca isi doreste un Oltchim functional, nu il vrea „taiat la fier vechi, cum poate intentioneaza alti investitori”. „Dupa parerea noastra, este greu si neproductiv sa imparti Oltchimul in noua pachete. In doua-trei pachete se poate imparti. Daca e vorba de tot ce are Oltchim la Valcea, oferta noastra depaseste 100 de milioane de euro. Dar trebuie sa vedem intai care sunt pachetele scoase la vanzare”, a spus Vuza.
De cealaltă parte se află și polonezii de la PCC care, în prezent sunt accționari minoritari ai Oltchim, însă conform surselor aceștia nu se află într-o perioadă foarte bună pe domeniul achiziții.