Primarul Emil Boc a anunțat în aceasta dimineata unul dintre proiectele la care administratia lucreaza: o aplicatie pentru Android și IOS prin care clujenii sa vada in timp real ce parking-uri au locuri disponibile. 

Potrivit edilului, spatiile de parcare ce vor afisa in aplicatie cate locuri disponibile sunt: in parkingul din Piața Cipariu, cel din Piața Mihai Viteazu(pe sol-lângă Cinema Florin Piersic), cel din Complexul Leul, parcarea subterană de la Sala Polivalentă, parkingul de lângă primărie și cel mai recent parking deschis- cel de pe 21 Decembrie.

Imagini pentru android parking app
Fotografie reprezentativă

„Aplicația deja este funcțională. Am testat-o personal. Însă nu i-am dat drumul în sfera publică, pentru că avem aprobarea doar a celor de la Android. Cei de la IOS încă nu au răspuns solicitării. Dacă cei din urmă nu vor veni cu un răspuns în următoarele două săptămâni, aplicația va fi lansată doar pentru utilizatorii de telefoane ce au sistemul Android.

Ce pot să vă spun este că, această aplicație va rezolva o mare parte din problema cu locurile de parcare din centrul orașului. Spre exemplu, dat fiind faptul că ziua de luni este cea mai aglomerată zi din săptămână, ieri am verificat în aplicație, la ora 12 care sunt parcările ce aveau locuri disponibile. La Sala Polivalentă, pot să vă spun că erau peste 200 de locuri disponibile. În Piața Cipariu doar două-trei. E foarte important ca șoferii să aibă acces la o astfel de informație” a explicat primarul Emil Boc.

În altă ordine de idei, edilul susține că viceprimarul Dan Tarcea a propus ca în anumite locuri să fie montate panouri ce vor afișa exact informațiile de mai sus, pentru cei ce nu au acces la aplicația pe care primăria o va implementa.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.