Sursele Ziar de Cluj le-au confirmat jurnaliștilor că cei de la United States Secret Service au descins împreună cu cei de la Structura Centrală a DIICOT România la locuința unul clujean cunoscut internațional pe piața tranzacțiilor cu criptomonede. Marți dimineața, anchetatorii au ridicat de la domiciliul directorului Vlad Nistor, CEO al COINFLUX, mai multe stick-uri USB, hard-disk-uri și laptopuri.

De asemenea, procurorii au descins și la sediul firmei deținută de Nistor, situată pe Calea Turzii, în Cluj-Napoca.

 

”Lucrare”, nu dosar penal

Din informațiile primite de Ziar de Cluj, de la surse din cadrul anchetei, rezultă că:

– USSS a insistat să nu apară pe documentele de percheziții;

-DIICOT nu are un dosar penal deschis pe numele lui Vlad Nistor;

-În mandatul de percheziție, aprobat de Tribunalul București, Vlad Nistor este listat ca inculpat;

-Serviciile Secrete Americane, și nu anchetatorii din ROMÂNIA, efectuează acte de cercetare și urmărire penală;

-Descinderile de astăzi s-au făcut prin practica ”low-profile”. Nici cei de la DIICOT România și alte structuri implicate nu au comunicat acțiunea de astăzi;

-Anchetatorii susțin că descinderile de astăzi au ca scop efectuarea de ”verificări”;

 

 

Vlad Nistor și Coinflux

Tânărul clujean a fondat în 2015 o companie numită Coinflux. Anul fiscal anterior l-a încheiat cu o cifră de afaceri de peste 15 milioane de lei și compania este încadrată ca ”lider al serviciilor de exchange al monedelor digitale din România”. 

Într-un interviu acordat celor de la Pin Magazine, Vlad Nistor  declara că dorește să își extindă afacerea și dincolo de granițele României. Totodată, CoinFlux a ajuns în 2017 la performanța unui rulaj total de  210 milioane de lei, în 32,000 de tranzacții pentru peste 4,000 de clienți.

Iată un fragment din interviul publicat de cei de la Pin Magazine:

„Din propria experiență, încercând să cumpăr monede digitale și să interacționez cu ele, am văzut că este un proces foarte dificil: Cum alegi unde să-ți deschizi un cont? Cum să-ți dai seama dacă este o companie de încredere? În plus, transferurile internaționale de bani erau scumpe, iar la noi nu exista atunci niciun serviciu de acest fel”, spune Vlad.

Așa că a decis să ofere el un serviciu de vânzare și cumpărare de monede digitale, mai rapid și cu costuri mai mici pentru clienți.

„Dacă este vorba să cumperi monede digitale în valoare de până la 10 – 20 de mii de euro, trebuie să iasă un preț mai bun decât pe bursa internațională, dacă incluzi toate costurile operațiunii. La CoinFlux oferim un preț mai bun”, spune Vlad Nistor despre avantajele pe care le oferă serviciul său.

Afacerea de cumpărare și vânzare a banilor digitali clienților a început în decembrie 2015. „Aveam clienți puțini atunci, tranzacții puține, însă, după ce valoarea monedelor și interesul au început să crească, a crescut și numărul de clienți.”

 

 

Sursa: ziardecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.