Un ziarist acoperire a fost deconspirat că face parte din cadrul Serviciilor de securitate. „Evenimentul Zilei” solicită SRI, SIE, DIPI, SPP și DGIA să răspundă oficial la întrebarea: Cine este ofițerul acoperit din grupul magistraților și ziariștilor?, scrie Dan Andronic în Evenimentul Zilei. El aruncă pe piață ipoteza unui ofițer acoperit.

CE SUSȚINE DAN ANDRONIC:

O știre aparent spectaculoasă ne-a determinat să facem o solicitare fără precedent. Să cerem confirmarea faptului că un procuror militar a deconspirat fără voie calitate a de ofițer acoperit a unui ziarist sau a unui magistrat. Un scandal plecat de la un chef într-o duminică seară între un procuror de rang înalt, un judecător și doi ziariști, a dus la devolarea unei informații de tip SSID. Strict Secret de Importanță Deosebită.

G4 Media a dat triumfalist următoarea știre: „România TV, post de televiziune controlat de fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, fugar Serbia, a difuzat vineri seara imagini cu Horațiu Radu, procurorul șef adjunct al procurorului general, judecătorul Răzvan Păştilă şi jurnaliştii Alex Costache şi Cosmin Savu. Ei au fost filmați într-un restaurant din Capitală, iar imaginile au fost preluate de Gândul şi de Evenimentul Zilei, fiind prezentate ca fiind „dovada” unei pretinse conspiraţii împotriva noilor procurori şefi numiţi de Iohannis.

Contactat de HotNews.ro, Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, a declarat că dosarul a fost deschis de duminică iar luni a fost audiat unul dintre ziariști, respectiv Alex Costache.

Marți, audierile vor continua în acest dosar cu celălalt ziarist și cu cei doi magistrați filați.

Bogdan Pîrlog a mai spus, răspunzând unei întrebări legate de competența Parchetului Militar pe astfel de cazuri, că există suspiciuni că ar putea fi implicați militari în acest dosar.”

Numai că nu și-au dat seama ce scriu.

Potrivit CPP, competența unui Parchet este după calitatea persoanei. Din răspunsul oficial al procurorului militar Bogdan Pîrlog rezultă că are suspiciuni că ar putea fi implicați militari în acest dosar!

Putem deduce și că una din cele patru persoane a fost vătămată în calitate de militar. O afirmație extrem de gravă care poate scoate la lumină un secret extrem de important. De tip SSID.

Ca atare, fiind vorba despre suspiciuni legate de magistrați, Evenimentul Zilei solicită oficial SRI, SIE, DIPI, SPP și DGIA să comunice dacă vreuna din persoaneprezente în aceea seară figurează în evidențe ca ofițer deplin conspirat.

Vă reamintim că vorbim despre Horațiu Radu, procurorul șef adjunct al procurorului general, judecătorul Răzvan Păştilă şi jurnaliştii Alex Costache şi Cosmin Savu.

Despre Alex Costache au existat suspiciuni că a avut legături de acest tip cu Serviciul Român de Informații, ceea ce poate explica și faptul că a fost prima persoană audiată de procurorul militar. 

Pe măsură ce vom primi răspunsurile le vom aduce la cunoștiința opiniei publice.

1 COMENTARIU

  1. Faimosul „acivist” rezist Costache, unul din baetii cu ochi albastri implantat sa vada ce mai fac coledzii? Ar fi distractiv. F bine ca s-a cerut aceasta investigatie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.