Studenții străini ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj sunt nemulțumiți deoarece nu au fost introduși în campania de vaccinare și drept urmare, nu au acces la stagiile de practică din spital pentru că nu sunt vaccinați, potrivit Știri de Cluj.

Problema este ca facem cursurile doar online. Facultatea ne-a promis că, după ce vine vaccinul, vom putea sa începem cursurile în sistem hibrid, cu partea teoretică online și cea practică în spital.  Deci o mulțime de persoane s-au înscris pentru a face vaccin.

Acum, facultatea ne-a comunicat că nu mai sunt vaccinurile pentru noi, dar aproape 100% dintre studenți români s-au vaccinat deja. Deci studenții în limba româna vor putea sa înceapă practica în februarie, dar noi, studenți din străinătate, nu.

Trebuie sa știți că Facultatea ne-a promis pentru semestrul întâi două săptămâni la clinica, și la final nu am făcut nimic”, ne-a relatat un student. 

UMF Cluj este singura universitate care face diferența între studenți

Celelalte universități de medicină din țară au pus la cale un sistem, în care toți studenții să ajungă la practica din spitale, vitală pentru pregătirea medicilor.

Facultatea din Iași a făcut sistem hibrid pentru semestru 1, chiar dacă nu a fost vaccinul. UMF Timișoara  a comunicat deja că activitățile se vor relua în sistem hibrid pentru semestru 2. Doar UMF din  Cluj nu a făcut nimic și ne uita.

Trebuie sa știți că, pentru studenți la medicina dentară, practica este extrem de importantă și nu putem sa lucram în viitor dacă nu putem sa învăța acuma la facultate.

Acuma, toți student suntem furioși și căutam o soluția pentru a schimba situația

UMF Cluj are circa 2700 de studenți străini

Studenții străini au discutat duminică cu reprezentanții UMF Cluj, dar nu s-a ajuns la niciun acord.

Acuma cu toti studenții facem o scrisoare pentru că nu suntem de acord cu situația aceasta. Asteptăm un răspuns, dacă nu vom face și alte intervenții”, a mai spus acesta.

Cei 2.700 de studenți străini de la UMF Cluj achită anual câte 6000 de euro taxă, adică 16,2 milioane de euro.

Reamintim faptul că Rectorul UMF, Anca Buzoianu, a declarat în urmă cu mai puțin de două săptămâni că: „„Nu este o regulă, fiindcă se găsesc soluții alternative, să fie testați, eventual înainte, dar nu putem să riscăm să-i lăsăm lângă pacienți și să infecteze pe cineva. Mă refer la cei din anii mari, care au contact direct cu pacienții. Oricum avem un procent semnificativ de studenți care s-au vaccinat și care au înțeles importanța vaccinului. E cea mai rapidă și cea mai sigură metodă de a ajunge la o oarecare normalitate”.

Citește și: Medicii infectați cu Covid-19 sunt obligați să își prelungească rezidențiatul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.