Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că se va duce în noapte de Înviere la biserică și că va plăti amendă dacă este necesar. De asemenea, acesta a anunțat că este o alegere personală care nu are nici o legătură cu partidul pe care îl conduce.

„În noaptea de Înviere merg la biserică, indiferent de situaţie. Anunţ public, oficial. În noaptea de Înviere voi fi la biserică. Acolo mă duc de când eram copil…”, a declarat liderul PSD duminică, la Antena 3.  

El şi-a explicat decizia, declarându-se gata să plătească amenda pentru o eventuală sancţionare, ca urmare a încălcării restricţiilor de circulaţie.  

Ciolacu a insistat că este vorba despre o opţiune personală, care nu implică partidul său.   „Una e să duc partidul într-o direcţie – lucru care s-a mai întâmplat şi la PSD, şi la alte partide – şi să îl folosesc ca instrument, după hachiţele mele, şi alta este decizia mea personală… Voi purta mască, mă dezinfectez, dar voi fi la biserică”, a spus liderul PSD.  

Întrebat ce se va întâmpla dacă va fi oprit de poliţie pentru încălcarea interdicţiei de circulaţie după ora 22: „Voi plăti amenda, ca orice cetăţean. Ce, ar fi prima oară? Voi plăti amenda şi îmi voi asuma fapta”, a răspuns el.

Arafat a precizat că speră ca românii să nu se întoarcă la situația de anul trecut în ceea ce privește Sfintele Paște: „Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, conform Digi24.

Și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost întrebat care sunt recomandările în ceea ce privește slujba de Înviere, iar acesta a precizat că organizarea slujbei de Înviere din acest an va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică.

Creștinii sărbătoresc Paștele Catolic în acest an în 4 aprilie, iar Paștele Ortodox, în 2 mai.

Citește și: Președintele PLUS: Toată arhiva Securității trebuie scoasă la lumină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.