Jurnalistul clujean Liviu Alexa revine cu o nouă anchetă, de data aceasta având în vizor AF-ul și scandalul Rochester Bank-Destine Broker.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), institutia aia plina de sinecuristi bine platiti, dintre care sefii lor cu de la 7000 panala 11 000 de euro pe luna, s-a trezit in al 14-lea ceas sa intervina in scandalul declansat de Strict Secret, care a dezvaluit recent cum arata mafia teparilor financiari din jurul falselor entitati comerciale Rochester Bank si Capidava.
Tot noi am dezvaluit ca unul din pilonii principali din piata cu care teparul Sebastian Celea de la Rochester Bank a invadat piata cu scrisori de garantie false emise de Rochester Bank este brokerul de asigurari DESTINE, prin directorul de vanzari Marius Laslo, mana dreapta a fondatorului, Romeo Bocanescu (foto).
Surpriza, joi, 18 noiembrie, e drept, in 1l 14-lea ceas, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), prin directorul Mircea Valentin Ionescu, s-a trezit in sfarsit sa le ceara brokerilor din Romania o situatie a „distributiei de asigurari” cu miza CLARA: sa identifice daca brokerii colaboreaza cu „alte entitati acreditate sa incheie contracte de garantare”.
Unul dintre acestia este, haha, DESTINE Borker, care, in treacat fie spus, a cam belit-o. De ce? Fiindca gogomanul Marius Laslo, seful vanzarilor Destine Broker, ne-a recunoscut la telefon ca el colaboreaza cu Rochester Bank (avem inregistrarea telefonica) si ca nu vede nicio problema in asta, caci stie sigur, zicea Laslo, ca e o banca legitima, cu sedii in Spania si UK. Cand colo, asa cum v-am demonstrat, Rochester Bank nu exista.
A confirmat pana si BNR in raspunsul oficial catre Strict Secret, afirmand sus si tare ca:
„… în legătură cu entitatea Rochester Bank, subliniem că aceasta nu face parte din categoria instituțiilor autorizate și supravegheate de Banca Națională a României și nici nu a fost notificată, în baza pașaportului european, ca prestator de servicii în mod direct, pe teritoriul României, sau prin intermediul unei sucursale, de autoritățile competente din statele membre ale Uniunii Europene. În acest sens, pot fi consultate informațiile publice conținute în Registrele BNR, accesând următorul link: AICI„. se spune in raspunsul BNR catre noi.
Ei, acuma e acuma. Sa vedem cat din rahatul Rochester si Capidava iese la iveala, acum ca BNR si ASF s-au pornit pe verificat.
sursa: strictsecret.ro