clădire guvern

Ministerul Finanţelor, condus de PSD, a împărțit banii din Fondul de Rezervă al Guvernului discreționar, cu predilecţie către instituţiile unde şefii sunt social-democraţi.

Doar 23 de Consilii Judeţene dintr-un total de 41 au primit bani la ultima alocare din Fondul de Rezervă al Guvernului. Toate cele 20 de Consilii Judeţene conduse de lideri PSD au primit bani la ultima alocare făcută din Fondul de Rezervă al Guvernului, sursă bugetară controlată de ministrul de Finanţe, în prezent Adrian Câciu (PSD).

Majoritatea CJ-urilor au primit câte 4 milioane de lei, singurele excepţii fiind Doljul (10 milioane de lei), Bistriţa Năsăud (4,4 milioane lei) şi Teleormanul (1 milion de lei), potrivit datelor prezentate de Ministerul Dezvoltării, instituţie care a preluat cererile prefecţilor privind nevoile unităţilor administrativ teritoriale.

De la UDMR au primit fonduri Consiliul Judeţean Covasna (3,5 milioane lei) şi Harghita (5,7 milioane lei). Însă din rândul liberalilor, deşi au 17 şefi de CJ, a primit bani din Fondul de Rezervă doar CJ Sibiu, condusă de Daniela Cîmpean.

Banii pentru CJ-uri, dar şi pentru oraşe şi comune, vin la o săptămână de când Ministerul Dezvoltării anunţa că 476 de milioane de lei (în total) au mers în echitabil la toate CJ-urile şi munciipiile reşedinţă de judeţ. Însă a venit şi alocarea discreţionară, făcută din Fondul de Rezervă, care este controlat de ministrul Finanţelor.

În trecut, adică inclusiv în urmă cu două luni, PSD îi ameninţa pe Florin Cîţu, Dan Vîlceanu şi Cseke Attila cu plângeri penale pentru că prin acelaşi instrument alocaseră sume consistente de bani către UAT-uri PNL şi UDMR, iar cele ale PSD primiseră cu până la 13 ori mai puţin, fiind mai degrabă sume modice.

Dacian Cioloş (liderul USR) şi Dominic Fritz (primar Timişoara) s-au declarat nemulţumiţi că primarii partidului ar fi fost săriţi de la alocarea de fonduri, fiind singurii rămaşi fără fonduri. Situaţia din teren este însă diferită.

În ceea ce priveşte municipiile reşedinţă de judeţ, doar şase au primit, adică Botoşani, Buzău, Focşani, Sfântu Gheorghe şi Slatina. E drept, administraţii cu edili PSD şi UDMR.

Însă toţi edilii municipilor reşedinţă de judeţ au primit pe 10 decembrie, tot din Fondul de Rezervă, câte 5 milioane de lei, fără excepţie.

La nivel de comune şi oraşe mai mici, doar o pătrime dintre aleşii USR au primit bani din ultima repartizare din Fondul de Rezervă, adică Breaza (Prahova), Întorsura Buzăului (Covasna), Săbăoani (Neamţ), Leordina (Maramureş), Poienile de Sub Munte (Maramureş), Cerneşti (Maramureş), Rona de Sus (Maramureş), Lupşa (Alba), Drăgăneşti de Vede (Teleorman) şi Zalha (Sălaj), potrivit unei analize a „Adevărul”. USR a avut şi UAT-urile cu cele mai mici alocări, comunele Cerneşti şi Rona de Sus, fiecare primind câte 20.000 de lei.

Sursa: adevarul.ro

Citește și: Imaginea IPJ Cluj, călcată în picioare de polițiști: de la abuzuri sexuale, afaceri ilegale, până la fals în declarații

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.