Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se află încă o dată în mijlcul unui scandal de proporții, după ce comisarul șef Dragoș Ilie Naiba, considerat ulul dintre cei mai buni polițiști din țară, a fost acuzat de „Folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual”.

În ultimul timp, imaginea IPJ Cluj a fost călcată în picioare fără milă de polițiștii care au pus interesele personale în țața celor impuse de funcție.

Printre aceștia se numără Andrei Crișan, acuzat că desfășura afaceri ilegale cu mașini cumpărate din Franța, Olanda și Germania, prin intermediul unor firme fantomă, pe care le cosmetiza la spălătoria sa și a unui alt polițist clujean, Cazac Mirel. Mașinile erau fie vândute mai departe, fie distruse pentru a obține bani de pe urma accidentelor prin sistemul Asigurare RCA și Casco. Autoturismele erau înmatriculate sau înregistrate la Primăria Cluj-Napoca, pe numele diferiților angajați, prieteni sau rude ai agenților de poliție, astfel încât să nu se poată dovedi implicarea lor în aceste daune.

Simion Colta, ofițer principal în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, se află în stare de incompatibilitate cu funcția și a mințit ani la rând (2014-2019) în declarațiile de avere și de interese.  Acesta ar fi patronul din umbră al societății comerciale MR FINAS SRL, mai exact, spălătoria auto „Joy” din Grigorescu. De asemenea, Simion Colta deține o canisă cu aproximativ 15 câini mastif tibetan pe care îi comercializează pe internet, fără să declare veniturile încasate.

Iar acum Dragoș Ilie Naiba a fost pus la dispoziție, fiind urmărit penal de către magistrații de la Parchetul Curții de Apel Cluj, după ce a făcut avansuri sexuale mai multor sublaterne. Mai mult decât atât, acesta a fost implicat într-o relație extraconjugală cu soția unui procuror clujean – Simona Panțuru, soția lui Valentin Panțuru. 

Potrivit Strict Secret, căderea acestuia s-a petrecut în urmă cu două luni, moment în care comisarul Mircea Ion Rus, inspectorul șef al IPJ Cluj, a decis să-l pună pe acesta la dispoziția conducerii Poliției Municipiului Cluj-Napoca.

Dragoș Ilie Naiba era titular pe funcția de șef al Serviciului Criminalist, iar povestea cu scandalul s-a auzit peste tot, iar colegiii săi din țară se pregătesc să candideze în momentul în care postul său (eliberat prin punerea la dispoziție) va fi scos la concurs.

Dacă în cazul lui Dragoș Ilie Naiba au fost luate măsuri și a fost pus la dispoziție, nu același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Simion Colta sau al lui Andrei Crișan.

Citește și: Ofițerul Simion Colta trăiește ilegal non-stop și trișează în declarațiile de avere

11 COMENTARII

  1. Instituții ce par ticsite de atitudini infracționale, nu pot fi nicidecum, în nici un caz, o pavăză între cetățeanul onest și diversele situații reclamate, dacă par ele însele popote ce trebuie debarasate ! Completarea acestui articol, mai poate fi citită și aici, https://strictsecret.ro/scandal-sexual-in-politia-clujeana-dragos-naiba-unul-dintre-cei-mai-tari-criminalisti-din-romania-acuzat-ca-a-investigat-o-subalterna-ce-era-nevasta-de-procuror/ „Scandalos, Scandal sexual în poliția clujeană! Dragoș Naiba, unul dintre cei mai tari criminaliști din România, acuzat că a „investigat” o subalternă ce era nevastă de procuror. Circul e cât casa: ditamai șeful Serviciului Criminalist din IPJ Cluj (pus la dispoziție) are Dosar Penal și trebuie anchetat de colegii „încornoratului”, STRICTSECRET 19 decembrie 2021, 21:30 2 comentarii 1672, de Mihaela Trif, „Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj este din nou lovit de un scandal de proporții. Comisarul șef Dragoș Ilie Naiba a fost ”decalotat” de la comanda Serviciului Criminalist după ce procurorii îl anchetează pentru „Folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual”.

  2. Fals in declaratii si fals in inscrisuri fac si sefii incepand de la sectie in sus pana la varf, prin numele, functia, gradul, semnatura. Si la tribunal in sentinte se mai fac la comanda contra spaga fals in hotarari de judecatori. N are cine sa le faca ceva

  3. De aceea e urmarit penal acest Naiba, deoarece s-a culcat cu nevasta procurorului, iar acesta din urma nu s-a lasat dus de nas. Si-a zis, lasa ca te rezolv eu pe tine! Si uite asa interesul public a trecut in interes privat. Ce daca acest procuror e platit din banii noștrii?! El trebuie sa se razbune, indiferent cum deoarece pe nevasta lui a luat-o Naiba.

  4. E un árticol care nu prezinta toate aspect ele. Stim situatia din punct de vederé a procurorului, dar va intrebati ce va spune politistul, ce va spune sotia procurorului? Mai e sí alta femeie implicata. Probabil au cunoscut una de alta, probabil le-a fost promisa o anumita functie sau pozitie. Se stie ca femeile pot fi diabolice cateodata. Dar ati spus ca s-a sesizat seful politiei. Pardon?! Tocmai el? Iubita lui a fost pusa sefa la o sectie de politie in Gheorgheni, fara examen. E de notorietate. Cred ca oricine din politie sau jandarmerie stie ce se intampla. Probabil aici totul a fost legal, nu a fost abuz de functie, deoarece chiar a primit-o. Cine stie, favoruri sexuale sau de alta natura. De ce nu apar asemenea article si despre acest sef de polite? De ce doar de dl Clitan si ce se intampla la Jandarmerie Cluj?

  5. Asta e egal cu zero dacă s-ar face sapaturi unde trebuie. Adica la contractul de executare a lucrărilor de construcție și amenajare a sediului Politiei, sa vedeți acolo chestiuni … dar luat opinia la reprezentanții firmei de construcții, apoi la proprietarii imobilelor închiriate cu bani grei, care se plătesc din fonduri europene….cred ca se zburlesc chiloții pe ei de frica.

  6. Oare pe unde s-ar fi combinat nevestica procurorului cu șeful ei? Sa fie oare acele chefuri cu mese îmbelșugate de 8 martie, microrevelioane? Soțul incornorat , gelos fiind, i-ar fi impus, ori depune plângere, ori zboară din casa lui. Atunci ea săraca ce era sa facă, chit ca-i plăceau și ei deplasările în timpul serviciului, ii plăceau orele suplimentare alături de șeful ei.

    • Ea încă nu știe ca e pe făraș și nu va avea sărbători tocmai fericite. Procurorul nuni va ierta ca altfel s-ar face de bafta, peste tot unde vor merge se va vorbi de ei și de aventură. Referitor la imaginea unei instituții se știe, se pierde usor

  7. Felicitări domnului procuror Panțuru Valentin. Dumneavoastră nu luați măsurile corespunzătoare împotriva polițiștilor,deoarece aceștia fac sex cu soția dumneavoastră.

  8. Procurorul Panțuru Valentin este cel mai corupt și nu își poate face datoria pentru care este platit.Că au făcut sex polițiștii soția lui,este doar o mică parte din cea ce merită acesta.El iubește foarte mult polițiștii și nu poate lua masuri impotriva lor.Asa să-i dea bunul Dumnezeu, după cum a făcut și și-a bătut joc de atâția oameni.Domule procuror Panțuru Valentin,polițiștii nu sunt de vina niciodată în concepția ta tâmpită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.