Un tânăr înarmat a deschis focul sâmbătă într-un supermarket din Buffalo, statul New York, şi a omorât cel puţin 10 persoane, majoritatea afro-americani, FBI-ul anunţând că investighează o crimă rasistă în acest caz, relatează AFP.  

″Investigăm acest incident atât ca infracţiune motivată de ură, cât şi ca un caz de extremism violent motivat rasial″⁣, a declarat Stephen Belongia, agent special al FBI din Buffalo, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Am văzut un tip într-un costum de militar, a început să tragă în oameni. Apoi, am văzut un agent de securitate care a alergat în magazin. L-am văzut pe individ cum mergea ca în armată, aplecat, și trăgea în oameni, l-am auzit cum trăgea în oameni. Apoi am văzut trei persoane întinse pe jos. Nu aveam telefon la mine, așa că am țipat ca cineva să cheme poliția. Și apoi el (atacatorul) a ieșit, și-a pus arma la cap, apoi la bărbie, după care a lăsat-o jos și și-a dat jos vesta antiglonț. S-a așezat în genunchi, și-a pus mâinile la spate și polițiștii l-au arestat”, a povestit un martor.

Individul a publicat pe Internet, înainte de atac, un manifest cu peste 100 de pagini în care își justifica gestul.

Atacatorul a fost arestat imediat la faţa locului, iniţial urmărit penal pentru ″crimă cu premeditare″⁣ şi închis. Este vorba despre un tânăr de 18 ani care avea o vestă antiglonţ, o cască şi o cameră pentru a-şi transmite crima în direct pe internet, au anunţat poliţia locală şi autorităţile judiciare.

Şeful poliţiei din Buffalo, Joseph Gramaglia, a declarat că ″zece persoane au fost ucise″⁣ şi alte trei au fost rănite. Unsprezece erau de culoare şi doi erau albi, într-un cartier cu populaţie majoritar afro-americană din Buffalo.

Atacatorul a început să-şi transmită crima pe platforma Twitch, care s-a declarat ″devastată″⁣ şi a promis ″⁣toleranţă zero faţă de orice formă de violenţă″⁣.

Reţeaua de socializare a dat asigurări într-un comunicat de presă că conţinutul a fost şters ″la două minute″⁣ după începerea difuzării şi contul atacatorului a fost ″⁣suspendat definitiv″⁣.

2 COMENTARII

  1. De ce stergeti comenturile COMUNISTILOR ? In constitutia Romaniei scrie clar ca avem libertate de expresie, nu cenzura COMUNISTA !

  2. Evreii invidiosi pe europeni incerca sa EXTERMINE RASA ALBA prin inlocuire si amestecare cu negrii si maronii de toate felurile pana cand si ultimul european alb va disparea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.