Barajul de la Tarnița a rămas nepăzit, această situație fiind unică după Revoluție. Construit de Nicolae Ceaușescu, între anii 1971-1974, barajul este considerat un obiectiv strategic și ar trebui să fie păzit.
De scurt timp, contractul între Hidrolectrica și firma care asigura paza a expirat, așa că acum s-a pus lacăt pe ghereta unde stătea paznicul, conform unor surse stiridecluj.ro.
Știri de Cluj a sunat la Hidroelectrica Cluj și a încercat să stea de vorba cu directorul Marius Cătăniciu, soțul deputatei Steluța Cătăniciu, dar am fost direcționați spre biroul de presă de la București, care deține monopol pe comunicare.
Vom reveni cu poziția oficială a acestora, când o vor avea. Între timp vă prezentăm fotografii cu ghereta paznicului, pe care s-a pus lacătul.
Familia Cătăniciu a ajuns extrem de influentă în Transilvania
Steluța Cătăniciu, soția lui Marius Cătăniciu, este la al treilea mandat de deputat. Ea a fost aleasă în 2012 pe listele PNL, dar apoi a plecat la ALDE, alături de senatorul Marius Nicoară.
În 2016 a obținut un nou mandat pe listele ALDE, iar în iunie 2020 a trecut la partidul lui Voiculescu, PPUSL, unde a stat puțin pentru că s-a înscris în PSD Bihor, pentru a ajunge în parlament, ceea ce a și reușit.
În 2012, ea era supărată pe PNL Cluj, în speță pe Horia Uioreanu, cel care conducea partidul, care nu o lasă să își angajeze fiul într-un post la stat. Fiul ei vitreg lucra atunci ca și consilier la Electrica București, iar salariul vehiculat era de 10.000 de lei pe lună.
”Da este angajat la Electrica București în calitate de consilier”, a replicat atunci Cătăniciu, dar a adăugat că nu câștigă 10.000 de lei pe lună.
”A fost o perioadă consilier la ministrul Muncii, doamna Mariana Câmpeanu, pentru că, din păcate, aici în Cluj nu i-am găsit un loc de muncă. A lucrat pe 2.000 de lei, pe jumătate de normă la domna Câmpeanu, pentru că în Cluj din cauza unui membru al PNL, cum a fost Horea Uioreanu, la care nu puteai deschide ușa decât cu plicul în mână, nu am putut să îi găsesc un loc de muncă. Eu ca membru al PNL nu i-am găsit de lucru băiatului meu decât pe jumătate de normă. Ăsta a fost motivul pentru care a plecat după câteva luni de zile pentru că nu și-a găsit loc de muncă”, a declarat Steluța Cătăniciu, în 2012.
Între timp lucrurile se pare că s-au aranjat, iar soțul deputatului este acum într-un post bun. De asemenea, Tudor Rareş Cătăniciu, fiul Steluței Cătăniciu, fostă membră PD, în echipa lui Emil Boc, apoi PNL vechi, apoi membră a Partidului Conservator, apoi ALDE, iar acum PSD, a fost propulsat la cabinetul de adjunct al Secretariatului General al Guvernului, Mircea Abrudean.
Soţul deputatei Steluţei Cătăniciu lucrează pe un salariu la stat de peste 10.000 de lei, la Hidroelectrica şi a vândut acţiuni de 675.000 de lei la o firmă a unui ”prieten”. Concret, potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, Marius Cătăniciu a vândut acţiuni de 675.000 de lei la o firmă a unui ”prieten”, conform Steluţei Cătăniciu. Firma care a răscumpărat de la soţul deputatei Cătăniciu acţiuni de 675.000 de lei a avut în 2019 o cifră de afaceri de 14.500 de lei. Şi o pierdere de peste 157.000 de lei la venituri de sub 535.000 de lei, după cum arată datele de la Ministerul de Finanţe.
Fiul, Tudor Rareş Cătăniciu (foto) a obținut sute de mii de lei din poziția de ”procurator de fonduri”, adică (conform DEX): un „înalt funcționar împuternicit în numele altora cu atribuții administrative, politice și îndeosebi juridice”. Sau o „persoană care acționează în numele cuiva pe bază de procură, procurant, împuternicit, avocat al unei întreprinderi economice”.
Tot din declarația de avere aflăm că Rareş Cătăniciu a lucrat tot într-o instituție la stat, la Transelectrica, de unde a încasat un venit de 116.809 de lei. Tânărul familiei Cătăniciu deține 2 case de aproximativ 600 mp în Cluj-Napoca, un teren intravilan de 60mp și un autoturism Ford cumpărat în 2010.
Sursa: stiridecluj.ro
Citește și: Radu Constantea, despre întâlnirea dintre Eugen Neagoe și „Limoniu”: A fost o simplă conjunctură EXCLUSIV
Exemplul prezentat unde tandemuri de competente cu origini sanatoase tranziteaza vremuri nu doar partide, poate fi completat cu alte liste de pifani salvati de frontul national planificat in sinecuri de stat !?