Sursa foto: Facebook

Deputatul clujean de la USR, Oana Murariu, a precizat că proiectul ministrului Budăi, care a fost în dezbatere la Comisia de buget din Senat, este o încercare de a mima reforma sistemului de pensii și o tentativă de a înșela Comisia Europeană.

„De fapt, nu se desființează nicio categorie de pensii speciale, nu sunt avute în vedere pensiile speciale ale parlamentarilor și ale aleșilor locali, proiectul de lege este făcut intenționat neconstituțional din punct de vedere al procedurii legislative, pentru că modifică la grămadă mai multe legi care se adoptă de camere diferite ale Parlamentului. În plus, proiectul de lege nu reduce cheltuielile cu pensiile speciale: cheltuielile planificate pentru pensiile speciale de 13,2 mld. de lei, pentru anul 2023, nu reprezintă o reducere față de cele 12,4 mld. de lei cheltuite pe pensii speciale în 2022”, a spus Oana Murariu.
USR cere introducerea unor prevederi care să promoveze echitatea în sistemul de pensii pentru limită de vârstă:
• pensia netă să nu fie mai mare decât 85% din media veniturilor din baza de calcul
• indexarea pensiilor de serviciu ale magistraților să se producă simultan și proporțional cu creșterea valorii punctului de pensie din sistemul public de pensii
• interdicția cumulului pensiei de serviciu cu veniturile realizate dintr-o altă activitate profesională
• Desființarea tuturor categoriilor de pensii speciale, cu excepția pensiilor magistraților, conform deciziilor CCR.

Citește și: Drapelul secuilor, instalat pe instituțiile publice maghiare. Ambasadorul Ungariei a fost convocat de urgență la București

1 COMENTARIU

  1. Pensii speciale au numai MAGISTRATII punct!!Ce nu este clar..???Nu este normal ca pensia medie la aceștia sa fie de 22000 lei..intr-o țară așa săracă!!C ea au faciyt ei pt acești bani….întârzieri la publicarea unor hotărâri..vexzi Tribunalul Comercial etc etc??și iau pensii extraterestre..!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.