Chiar ne lipsea un eveniment prăfuit precum Balul Operei, ce a avut loc în weekend la Cluj-Napoca. Nu de alta, dar ne era tare dor să vedem ținute din Piața Mărăști și fracuri de Kaufland, bălăbănindu-se pe scările unui Teatru Național nerenovat, mirosind a mucegai, notează jurnalistul Liviu Alexa pe ziardecluj.ro.

A fost una dintre cele mai anoste ediții din istoria acestui eveniment penibil, mustind de provincialism: zero marketing, zero relatări până și de la presa de chitanțier. Măcar în alți ani îl aveam ca gazdă pe celebrul Rareș Bogdan, anul acesta totul a fost de o țărănie maximă, inclusiv amenajarea intrării.

Ce s-o fi întâmplat anul ăsta nu știm, dar știm că nu s-au acordat nici măcar penibilele ”premii de excelență”. Cel mai probabil, în edițiile precedente, s-or fi epuizat ”personalitățile” care trebuiau să capete stattutul de ”excelențe”, se pare că nimeni nu a citit cum e cu schema ”Ponzi”, adică atunci când faci laba în cerc, rămâi fără mușterii.

De fapt, ne iertați, este posibil să se fi dat, dar nu unor ”excelențe”, fiindcă pe scenă l-am văzut și pe disperatul după imagine, milionarul Daniel Metz, primind un premiu, plătit cu zeci de mii de euro, cu titlu de sponsorizare, de la firma NTT Data.

Dacă tot discutăm de marele om de afaceri, Daniel, Metz, trebuie spus că am asistat la un jenant moment de jurnalism, generat de interviul pe care un chichirici nebărbierit i l-a luat magnatului și care poate fi lesne inclus în toate facultățile de jurnalistică drept exemplu covârșitor de limbă-n cur.

Punem mai jos interviu, mai degrabă non-interviul, ca să vedeți că nu greșim cu nimic.

În timp ce sforăiam ascultându-l am tresărit de la un moment de jurnalism involuntar atunci când boemul reporteraș a avut ”flerul” de a-l întreba pe Metz ”cui aparține, în acest moment, marca Balul Operei”.

Metz s-a întunecat pentru câteva secunde, dar a făcut o eschivă ce-i este caracteristică, spunând că, acum câțiva ani, ”într-un context”, a achiziționat marca, dar că a cedat-o mai apoi ”comunității”, fiindcă, vezi Doamne, era imoral să o țină pe persoană fizică.

În fapt, contextul de care vorbea Metz, se referea la un moment dramatic al lui Matei Miko, fondatorul și sufletul Balului Operei, care avea nevoie de niște bani, lucru de care a profitat acest ”gigibecali” de Cluj care este Metz, dornic să transfere pe el întregul prestigiu al evenimentului.

Apropo, ce-o mai fi cu marca? Fiindcă…

Dar pe domnul Metz l-a mâncat în narcisism să se alieze cu Grupul de la Cluj și să se bage în Fundația Transilvania Leaders, șezătoarea care le reunește pe toate slugile lui Ioan Rus (am remarcat cu tristete pe lista de anul asta si noi prieteni).

Așa că Ioan Rus, prin Fundația Transilvania Leaders, a confiscat practic evenimentul. Și asta s-a văzut anul acesta fiindcă a fost plin de clișee ”uaseceriste”.

Ce treabă avea Metz să dea interviu la TVR Cluj, de vreme ce nu e artist, nu înțelegem, dar înțelegem că TVR Cluj a devenit un preș media.

Mai avem una de final, una tare de tot.

Nu știm dacă este emanația oficială a unui comunicat sau este doar prostia retardată a vreunui redactor de la radioul lui Decebal Cotoc, Napoca Live, dar am râs de ne-am stricat.

În relatarea limboidă de mai jos, pe care o prezentăm cu print screen, apare în lista de invitați de marcă prezenți la eveniment, PS Florentin Crihălmeanu, puțin cam decedat.

Atâta s-a putut anul acesta la Balul Operei din Cluj-Napoca.

Citește și: Președintele Tribunalului Cluj, Luca Emese, se numără printre greii Clujului care au beneficiat de jaful de la Composesoratul Muntele Băișorii

3 COMENTARII

  1. Daca compari cu evenimentul de la Viena de anul nou,chiar este penibil din punctul de vedere al locatiei.La momentul constructiei locatia a fost realizata la standardele europene ale vremii.Starea ei de astazi reflecta ideea de civilizatie a natiei romane.Pe exterior o urma de sclipici,in interior jale.Am impresia ca de la revolutie,draperiile n-au mai fost curatate,tapetul este jegos,mobilierul este istoric.A compensat aranjamentul florar care a mai “indulcit”aspectul de neintretinut si lipsa de interes pentru istoria locala a autoritatilor.Si cand te gandesti ca imobilul istoric a beneficial de 2 ani de inactivitate in care se putea restaura interiorul realizezi ca de fapt nu da nimeni 2 bani pe cultura si istoria care nu sunt de sorginte romaneasca.In schimb de ani de zile zeci de cotete de biserici impanzesc municipiul In cele mai aberante locatii,In diverse stadii de constructie si primesc anual bani pentru Asta-i spiritul “civic” taranesc romanesc.

  2. Ce adunatura de birjari masonici si slugi marsave! Ce ating turnatorii astia, securistii criminali de ieri, masoni/stapani de oameni de azi se transforma in gunoi toxic, o hidosenie spurcata! Miros purulent fetid de descompunere avansata amestecat cu sulf si smoala vine de la sufletele astea moarte: scurta este vremea lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.