În ședința Consiliului local de ieri, 12 aprilie, s-au aprobat finanțări nerambursabile de peste 6 milioane de euro pentru structuri și proiecte culturale, sociale și de tineret.

Potrivit edilului, suma scoasă la bătaie a fost de 30.400.000 de lei, adică peste 6 milioane de euro.

În ceea ce privește sectorul cultural, sprijinul financiar de la bugetul local pentru proiecte cu caracter de interes general se ridică la 12.900.000 lei, fiind aprobată finanțarea pentru 169 proiecte. Municipalitatea susține inițiativele din următoarele domenii / linii de program:

  • Proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca;
  • Proiecte de tineret;
  • Proiecte culturale regionale;
  • Proiecte culturale locale;
  • Proiecte în cadrul „UNESCO City of Film”;
  • Proiecte cu caracter social.
  • Vibrația culturală a orașului și multiculturalitatea care ne caracterizează se reflectă în diversitatea de evenimente care se desfășoară an de an la Cluj-Napoca, dedicate tuturor vârstelor. Așadar, și în 2023 evenimente consacrate, care dezvoltă dimensiunea culturală a orașului nostru, au primit finanțare nerambursabilă de la bugetul local, dintre care amintesc: TIFF, Sports Festival, Jazz in the Park, TiMAF, Opera Aperta, Zilele Culturale Maghiare, Cluj Symphony Experience și multe altele, alături de inițiative noi.
    În privința sectorului sportiv, alocarea financiară de la bugetul local aprobată astăzi este de 17,5 milioane lei pentru 49 asociații, federații și alte structuri care activează în domeniul sportului la Cluj-Napoca. „Universitatea” Cluj primește cea mai mare finanțare – în valoare de 10 milioane lei – sprijin financiar necesar pentru a-și continua parcursul în liga națională.
    „Sportul este și va rămâne o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca, cu atât mai mult cu cât clujenii au confirmat în repetate rânduri că avem o comunitate care iubește și respectă sportul și care profită de marile evenimente găzduite, transformându-le într-o bucurie pentru întregul oraș.
    Finanțările nerambursabile pentru structuri sportive se adaugă investițiilor pe care municipalitatea le-a făcut în ultimii ani pentru susținerea sportului de masă, de la infrastructură sportivă – precum bazele sportive cu acces gratuit – la sprijin pentru desfășurarea de competiții și evenimente sportive de cel mai înalt nivel.
    Lista proiectelor finanțate / structurilor sportive care beneficiază de finanțare nerambursabilă poate fi consultată pe website-ul Primăriei”, a precizat Emil Boc, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cei mai bogați libanezi fac un proiect imobiliar la 20 de minute de Cluj Napoca

2 COMENTARII

  1. Boc-Beton si-a dat seama ca a facut ultima lui mare greseala ca a betonat si esplanada Somesului, taind arborii si gonind si fauna din acea oaza de natura in mijlocul orasului, si astfel si-a intors si cei mai fideli votanti impotriva lui. In acest moment se afla in plina ofensiva impotriva Clujului fiindca stie ca dupa nenumaratele distrugeri si abuzuri comise in ultimii ani nu va mai fi ales primar veci pururi si incearca anticipativ sa se razbune pe clujeni desi precis isi da seama in sinea lui ca e exclusiv vina orgoliilor si ambitiilor proprii de-a fi continuat cu aberatii carora li se impotrivea tot Clujul. A refuzat mereu orice dialog pe proiectele majore ale Clujului si si-a facut de cap in prostie, cu toate incercarile de buna-credinta ale clujenilor de a-l sfatui ca sa realizeze lucrari cu adevarat benefice Clujului. Numai ceauseasca mai avea astfel de porniri, dar macar pe ea o mai potolea ceausescu, uneori; Boc-Beton si-a pierdut insa complet uzul ratiunii, e intr-un veritabil delirium tremens al grandomaniei si ar trebui sa fie obligat sa demisioneze inainte de a mai putea produce si alte dezastre in Capitala Transilvaniei.

  2. Maine betoneaza si Stadionul lui Tise ca sa nu-si moscolesca ciubotele cand topaie cu kizda in carca la untold. Boule , scuze Bocule , cati bani ai dai taganului Kereji, pentru untold.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.