Primăria Capitalei
Primăria Capitalei

PSD Bihor a anunțat că au fost acceptate noi persoane în Comitetul Interimar Județean al PSD Bihor, forul instituit după demiterea lui Ioan Mang de la președinția partidului.

„Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat a validat astăzi, 16 mai 2023, propunerile de extindere cu noi membri a componenței Comitetului Interimar Județean al PSD Bihor, forul care coordonează activitatea politică a PSD în județ”, a transmis PSD Bihor, printr-un comunicat dat publicității marți seară.

Noii șefi ai PSD Bihor sunt Claudiu Pop, Dorel Dume, Gligor Sabău și Gabriel Ghilea.

Claudiu Pop este fost prefect PSD, dar care în 2019 a demisionat din partid și a făcut un „stagiu” la Pro România. În vara anului trecut, Pop a anunțat că revine alături de social-democrații bihoreni.

Dorel Dume este fost membru PDL, trecut la PSD, și care acum este director de departament în cadrul Apelor Române, anterior fiind șef la ABA Crișuri. Dume este un personaj controversat, despre care BIHOREANUL a arătat de mai multe ori ba că a „patronat” angajări de pile în instituțieba că a risipit banii publici.

Fost prim-procuror la Beiuș și prim-procuror adjunct al Parchetului Bihor, Gligor Sabău a devenit politician după ce s-a pensionat „prematur”, la 47 de ani. Membru PSD, el a preluat conducerea organizației din Beiuș, unde apoi a atras mai multe vedete locale, precum medici, antreprenori, profesori, dar şi foşti militari, poliţişti şi magistraţi.

Ultimul nume care completează conducerea PSD Bihor, Gabriel Ghilea, este fiul omului de afaceri Gavrilă Ghilea. Ghilea jr. este subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, unde a fost susținut de minoritățile din Parlament, iar recent s-a înrolat în rândurile social-democraților bihoreni. După cum se vede, a fost și răsplătit rapid cu funcții de conducere.

Comitetul Interimar Județean al PSD Bihor este condus de președintele interimar Radu Moldovan (președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, vicepreședinte al Partidului Social Democrat și coordonator al organizațiilor PSD din zona de nord-vest a țării) și îi mai cuprinde pe cei 27 de primari PSD din Bihor, deputatul Ioan Mang, senatorul Florian Bodog, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Felix Cozma, subprefectul Emilian Pavel, purtătorul de cuvânt al organizației, Adrian Madar, respectiv pe Florian Sîrca, Aurel Mohan, Ioan Chivari, Simina Cuc, Sergiu David, președintele Liviu Sabău Popa.

Fost deputat și senator de Bihor, Gavrilă Ghilea și-a înregistrat demisia din PNL, partid al cărui membru a fost vreme de nouă ani, în ziua în care fiul său, Gabriel Ghilea, a fost primit în conducerea PSD Bihor, formațiunea în care și-a început cariera și fostul parlamentar, ca viceprimar al Oradiei, înainte să devină prefect din partea PDL.

Fostul senator Gavrilă Ghilea este și fostul copreședinte al PNL Bihor, funcție pe care a avut-o concomitent cu Ilie Bolojan, dar Bolojan a reușit să-l marginalizeze, la fuziunea PNL-PDL Ghilea fiind președintele PDL-ului, iar Bolojan al PNL-ului.
Această nouă mișcare marcată de intrarea fiului lui Gavrilă Ghilea, Gabriel Ghilea, în PSD poate fi interpretată, la pachet cu demisia tatălui, drept o primă acțiune care dă startul ofensivei împotriva lui Ilie Bolojan. Toate aceste mișcări au fost decise de către Radu Moldovan, vicepreședinte PSD și președinte al PSD Bistrița-Năsăud, coordonator al partidului PSD în Transilvania.

sursă: bihoreanul.ro

Citește și: Noua „vedetă” pe piaţa imobiliară din Cluj. O anexă lipită de bloc, transformată în apartament, se vinde cu 50.000 de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.