gaura metrou

Roca de sare care se află sub mai multe cartiere din Cluj-Napoca, printre care se numără Mărăști, Iris și Someșeni, este un pericol pentru proiectul metroului, aceasta fiind un risc de siguranță pentru oraș, readuce aminte clujenii.ro.

Metroul clujean, care va avea 21 de kilometri și 19 stații, trebuie să treacă prin aproximativ cinci km de sare, conform viceprimarului orașului Dan Tarcea, studiul geotehnic care a descoperit acest lucru fiind parte din studiul de fezabilitate.

Însă acest studiu de fezabilitate nu a descoperit toate zăcămintele de sare din traseul metroului: anul acesta Gazeta de Cluj a publicat un articol în care dezvăluiam că și în cartierul Mănăștur există rocă de sare, lucru care a fost găsit din noroc pur, când s-au făcut săpături pentru fundația unei parcări.

1 COMENTARIU

  1. Adică IPEG Cluj (Intreprinderea de Prospecțiuni și Explorări Geologice), cu sediul în Someșeni, în curbă lîngă Țîțoasa, nu știa că e sare și sub Cluj? A trebuit să vină Tarcea să facă marea descoperire. Minciuna la politicieni e mare cît casa.
    PS Mai sînt destui ce-au lucrat la sediu IPEG, la secția din clădirea Facultății de Geologie, la secția de pe Moților și multe alte locuri, oameni ce-au făcut teren, întrebați-i!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.