Unul dintre cele mai reprezentative aspecte pentru care municipiul Cluj-Napoca se face cunoscut, prețul astronomic al locuințelor, este demonstrat din nou printr-un studiu realizat de către firma de consultanță Deloitte, transmite Hotnews.ro. Orașul de cinci stele are cele mai scumpe imobiliare din România, în timp ce țara noastră este a treia cea mai ieftină din Europa.

„Evoluția din piața imobiliară rezidențială din România a fost influențată și în 2023 de dobânzile ridicate, care au avut impact atât asupra dezvoltatorilor, crescându-le costurile de construcție, cât și asupra cumpărătorilor, care s-au confruntat cu prețuri ridicate și cu dobânzi mai mari la creditele ipotecare.

Însă semnalele transmise atât de Banca Centrală Europeană, cât și de Banca Națională a României, prin demararea procesului de reducere a dobânzilor, pe fondul diminuării presiunilor inflaționiste, au potențialul de a revigora investițiile în domeniu, pe de o parte, și de a stimula creditarea ipotecară, pe de altă parte. În plus, este de așteptat ca perspectivele de creștere economică și majorarea veniturilor populației să dinamizeze activitatea în domeniu în perioada următoare”, a declarat Irina Dimitriu, partener al Deloitte.

Citește și: Clinica Salvosan Ciubanca funcționează de 25 de ani fără autorizații în inima Clujului – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.