În Ungaria, 24,3% dintre angajați nu reușesc să salveze suficienți bani pentru a își permite să meargă în vacanță, conform unui studiu explicat de telex.hu, transmite G4media. Acest studiu a comparat datele din 2022 pentru toate țările din Uniunea Europeană, pentru a vedea câți oameni nu își permit asemenea „luxuri”.

În timp ce 25% din populația Ungariei nu are bani de vacanță, în România procentajul este cel mai mare din UE: de 35,8% dintre români, adică 4,2 milioane de persoane nu și-au permis acest lucru în 2022. România a fost urmată în clasamentul negativ de Cipru și Grecia, în timp ce Ungaria a fost al patrulea cel mai slab performant, cu 24,3 la sută. Suedia și Finlanda au înregistrat cele mai bune rezultate, doar 4,7% dintre locuitorii celor două țări nordice neputându-și permite o vacanță, transmite sursa citată.

Pentru că vorbim despre datele din 2022, Telex remarcă faptul că, în ciuda performanțelor deosebit de slabe ale României, aceasta a depășit de atunci Ungaria într-un număr tot mai mare de indicatori economici: anul trecut, de exemplu, pentru prima dată, în România oamenii au câștigat mai bine decât în Ungaria, în termeni de paritate a puterii de cumpărare.

Citește și: Ilegalitățile Clinicii Salvosan Ciobanca se extind în Cluj-Napoca ca o tumoare – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.