În urma ședinței de luni, Guvernul a adoptat mai multe acte normative printre care se numără și suplimentarea cu 5,5 miliarde de lei pentru lucrări de infrasructură rutieră și feroviră din România, dintre care 500 de milioane de lei s-ar duce către vestitul tren metropolitan Gilău-Florești-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida.

„Ministerul Transporturilor primește suplimentar aproape 5,5 miliarde lei pentru a continua cofinanțarea proiectelor de infrastructură finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență. Bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii ajunge la un nivel record de 35,5 miliarde lei, cu 50% mai mare decât bugetul aferent anului 2023.

Principalele obiective de investiții distincte pentru care s-au efectuat plăți în semestrul I al anului 2024 sunt Autostrada Sibiu – Pitești – 1,1 miliarde lei, Autostrada Ploiești – Buzău – 0,76 miliarde lei, Autostrada Buzău – Focșani – 0,72 miliarde lei, Autostrada de Centură București – 0,62 miliarde lei, Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov-Simeria – 0,54 miliarde lei, Tren metropolitan Gilau-Floresti-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bontida – 0,50 miliarde lei”, a transmis Guvernul.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/basmele-continua-trenul-metropolitan-circula-pe-aceleasi-sine-ca-si-metroul-clujean/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.