Consiliul Județean Cluj transmite printr-un comunicat de presă că a scos la licitație contractul de achiziție a unor echipamente care ar crește siguranța din traficul județean.

Investiția este în valoare de 4.293.543 lei și e realizată de CJ Cluj în cadrul proiectului din fonduri europene „Echipamente pentru creșterea siguranței traficului în județul Cluj”, finanțat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

„Județul Cluj beneficiază de o nouă investiție din fonduri europene, în valoare de circa 1 milion de euro. Aceste utilaje de ultimă generație vor contribui la creșterea siguranței circulației pe drumurile județene și la reducerea, în acest fel, a numărului de accidente rutiere și victime. Fiind electrice, echipamentele sunt prietenoase cu mediul înconjurător”., transmite Alin Tișe.

Consiliul Județean spune că va achiziționa prin intermediul proiectului patru echipamente destinate executării marcajelor rutiere şi curățării zonei drumului județean.

Este vorba despre două ansamble formate dintr-o unitate de propulsie acționată electric și o mașină de mică capacitate (AIRLESS) manuală. Aceste utilaje sunt destinate, în principal, operațiunilor de pre-marcaj rutier, dar și celor aferente marcajelor longitudinale și transversale, respectiv pentru marcarea trecerilor de pietoni, a stațiilor de autobus, a parcărilor, etc.

De asemenea, forul administrativ județean, în calitate de administrator al rețelei de drumuri județene, în lungime de peste 1400 km, va achiziționa și două automăturătoare compacte, acționate electric. Aceste echipamente sunt necesare deoarece, în prezent, Consiliul Județean nu dispune de un utilaj specializat, destinat strict acestei activități esențiale siguranței circulației.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/baltaretu-despre-pasajul-de-la-taietura-turcului-fa-te-ca-lucrezi/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.