Mircea Hrudei, şeful DIICOT Cluj nu respectă legea. Acesta şi-a cumpărat o casă, dar a „uitat” s-o treacă în declaraţia de avere. Inspectorii ANI verifică dacă averea procurorului este obţinută pe căi licite

Justiţia românească este privită cu neîncredere atât de către cetăţeni, cât şi de  organismele europene, UE continuând să monitorizeze starea justiţiei din România. Pe lângă legile de multe ori deficitare, justiţia autohtonă se confruntă şi cu lipsa personalului suficient calificat, şi cu problema corupţiei generalizate. Toate acestea fac din acest capitol unul extrem de problematic. Cazuri precum cel al procurorului DIICOT Cluj, Daciana Deriţei, care a ţinut un cetăţean nevinovat timp de nouă luni în arest este, deja, antologic. Nici şeful acesteia, Mircea Hrudei, nu se lasă mai prejos. El nu respectă legea declaraţiilor de avere, „uitând” să treacă în respectivul document oficial o casă achiziţionată în anul 2007.

Amnezia lui Hrudei

Gazeta a arătat cum Mircea Hrudei a încălcat cu bună ştiinţă legea, acesta achiziţionând o casă în comuna Gilău, în ansamblul Gilău-Vest. Cu toate că pentru acest lucru el a făcut un împrumut în bancă, în declaraţia de avere a lui Hrudei nu apar nici împrumutul făcut şi nici casa pe care şi-a cumpărat-o la mijlocul anului trecut. Mai mult, firma de la care a cumpărat imobilul şi terenul aferent a refuzat să-i plătească procurorului clujean daune pentru nepredarea la timp a casei, motiv pentru care Hrudei a deschis o acţiune în justiţie. Proces care s-a terminat extrem de repede în favoarea lui Mircea Hrudei, care a primit de la SC Intercad Invest şi 14.000 de lei pentru cele 32 de zile întârziere. Conform Legii Nr. 115/1996 privind declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţii de conducere, completată de OUG nr.14/3 martie 2005,  un funcţionar public sau un magistrat este obligat să-şi completeze declaraţia de avere, când aceasta suferă modificări. Or, în cazul de faţă, legea nu a fost respectată. Pentru acest fapt, Agenţia Naţională de Integritate a început demersurile pentru verificarea averii procurorului Mircea Hrudei, dosarul şefuluii DIICOT Cluj aşteptând repartizarea la unul dintre inspectorii de integritate pentru verificare. Dosarul cu pricina va fi repartizat aleatoriu către un inspector de integritate, acesta urmând a demara verificările de rigoare. Purtătorul de cuvânt al ANI, Luana Moilat, a declarat că respectivul dosar va fi finalizat în câteva săptămâni. „Conform procedurii, dosarul cu pricina va fi repartizat către un inspector de integritate. Acesta va începe procedura de verificare, urmând ca în funcţie de răspunsurile care vor fi furnizate de către instituţiile abilitate, să decidem dacă acesta va fi anchetat. În mod normal, în câteva săptămâni vom putea finaliza dosarul şi vom şti dacă vor continua cercetările ”, a declarat Luana Moilat.  

Augustin Stanciu

1 COMENTARIU

  1. Mare pana de idei domnule Stanciu????Sau te bazezi pe dictonul latin”Repetitio mater studiorum est”!Ideea este:tu ce mama dracului inveti mai baiete??Ma faci sa imi pierd timpul de pomana cu ineptiile pe care le toto debitezi aici.Sau te pomenesti ca ti-a dat Liviutz tema sa il convingi pe om sa faca un „contract de publicitate”.Asta ar fi chiar culmea tupeului monser.Da pe unde e Liviutz..ca nu il gasesc???I s-a ridicat interdictia de a parasi tara???!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.