Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a inaugurat, marți, sensul giratoriu din fața Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, o investiție care s-a ridicat la 450.000 de euro.

‘Inaugurăm astăzi un obiectiv de infrastructură extrem de important pentru funcționarea și, respectiv, dezvoltarea în bune condiții a aeroportului clujean. Importanța acestuia se referă, în primul rând, la fluidizarea traficului în zonă, dar și la desfășurarea acestuia în condiții de siguranță.

Nu trebuie uitat faptul că, din păcate, din cauza traficului extrem de intens din zonă și a accesului dificil în incinta aeroportului, aici au avut loc o serie de accidente cu consecințe grave. Or, printre beneficiile cele mai importante ale acestui sens giratoriu se află și faptul că el rezolvă definitiv și complet această problemă.

Nu în ultimul rând și tot ca un avantaj pentru cei care folosesc aerogara clujeană, investiția inaugurată astăzi vine cu o reducere a tarifelor de parcare pe termen mediu și lung, dar și cu sistematizarea parcărilor’, a declarat Horea Uioreanu.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, avantajele investiției constau în creșterea siguranței circulației în zona aeroportului, fluidizarea traficului, implementarea unui serviciu de parcare pe termen lung care va beneficia de tarife mai reduse decât cele actuale și care se adresează șoferilor care doresc să-și parcheze autoturismul pentru o perioadă mai îndelungată, diversificarea mijloacelor de plată a parcării prin introducerea posibilității de efectuare a plății cu card bancar, implementarea unui modul statistic care va furniza date în timp real privind funcționarea sistemului, gradul de umplere al parcării și trafic.

Printre altele, lucrările de execuție au presupus devierea rețelelor edilitare de electricitate, telefonie, gaze și a celei de transport local. De asemenea, sistemul de acces în aeroport a fost înlocuit cu unul modern, de ultimă generație, realizat de unul dintre cei mai mari lideri de profil din lume, și au fost achiziționate automate noi de taxare.
AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.