Universitatea Babeș-Bolyai vă invită să participați miercuri, 16 aprilie 2014, cu începere de la ora 11.30, în Aula Magna, din clădirea centrală (str. M. Kogălniceanu, nr. 1, et 2), la ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa d-lui Prof. univ. dr. Grigore Arbore Popescu, Consiglio Nazionale delle Ricerche, Italia.

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Laudatio va fi prezentată de Acad. Marius Porumb.

Prof. dr. Grigore Arbore Popescu este un scriitor, critic și istoric de artă român stabilit în Italia. A absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, secţia istorie veche şi arheologie (1965), precum şi Institutul de Arte Plastice „N. Grigorescu”, secţia istoria şi teoria artei (1970). În anul 1975 primește titlul de doctor la Pisa, unde susține la Scuola Normale Superiore o teză în istoria artei, pentru ca în 1981 să obţină doctoratul și în filologie la Universitatea din Bucureşti. Din anul 1982, Grigore Arbore Popescu este Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene, iar din 2003, Cavaler al Ordinului Serviciul Credincios al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.