Ministerul Mediului se implica activ in problema fluturilor din comuna Chinteni. Daca restul primariilor pe care se afla situl de fluturi detinut de Societății Lepidopteriologică Română(SLR) nu s-au implicat mai deloc în problemă, primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, continuă să lupte pentru comunitatea pe care o conduce. Suprafața sitului de pe raza comunei Chinteni a scăzut de la 5.100 de hectare la 1.400 de hectare, adică la mai puțin de o pătrime la cererea lui Lucia Suciu. Și nici această suprafață nu este cea finală pentru că Agenția pentru Protecția Mediului(APM) le-a cerut noi explicații celor de la SLR. Gazeta de Cluj a pus mâna pe procesul verbal de la APM Cluj, obținut pe surse din interiorul SLR. Vi-l prezentăm în continuare:

 

proces verbal agentia de protectia mediului cluj

proces verbal agentia de protectia mediului cluj 2

Lucia Suciu, edilul din Chinteni, spune că nu le poate cere locuitorilor comunei să nu își transfere proprietățile din pajiști în terenuri arabile datorită unor fluturi care nu se știe exact proveniența lor. Mai ales ca oamenii vor sa isi lucreze pamanturile. Mai mult, toți oamenii de pe raza comunei care vor să își facă o stână ar trebui să primească autorizație de la SLR, fapt care poate părea absurd în contextul în care terenul e proprietatea oamenilor. Iar după cum știm cu toții din sfânta Constituție, propritatea este un drept garantat.

Ministerul Mediului a dat termen celor de la SLR pana pe 27 mai sa isi refaca regulamentul. Va vom tine la curent cu toate detaliile. 

Oficialii SLR spun ca au fost in turlele bisericilor din comuna Chinteni pentru a studia fluturii, in schimb reprezentantii cultelor din zona spun ca nu i-au vazut la chip. Ei chiar vorbesc că ar fi vizitat conace, castele sau clădiri industriale vechi, care de altfel nu sunt pe suprafața comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.