Prof. univ. dr. Alexandru Irimie, Rectorul  Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila“, din București. Distincția i-a fost acordată în semn de considerație pentru activitatea medicală și de cercetare în domeniul sănătății desfășurată până în prezent.

Distincția a fost înmânată de acad. Ioanel Sinescu, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa s-a desfășurat în cadrul celui de-al III-lea Congres al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, eveniment ce s-a desfășurat în perioada  28-30 mai 2015, la Palatul Parlamentului.

„Este o mare onoare și pentru mine, și pentru universitate. Totdeauna surprinde o asemenea nominalizare, de la o universitate cu o vechime atât de mare, cum este ”Carol Davila”. Nu s-a prea întâmplat la Cluj să se primească titlul de Doctor Honoria Causa de la Universitatea din București”, a declarat Alexandru Irimie pentru Gazeta de Cluj.

Prof. univ. dr. Alexandru Irimie s-a remarcat ca un reputat chirurg oncolog, dar și ca personalitate care a contribuit la ceea ce este astăzi Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță”, din Cluj-Napoca. Prof. univ. dr. Alexandru Irimie s-a născut în anul 1955, în județul Bihor. Prof. Irimie are o supraspecializare în chirurgia oncologică și ginecologia oncologică și un masterat în management-ul serviciilor de sănătate. De asemenea, are o bogată activitate profesională, didactică și de cercetare și este președintele Comisiei de Oncologie a Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.