Primăria condusă de Emil Boc a atribuit un contract de aproape 40 de milioane de lei către două firme care nu sunt străine de contractele pe bani publici. Este vorba de contractul, finanțat prin donduri europene, „Educaţie la standarde europene în învăţământul preuniversitar din Municipiul ClujNapoca”. Firmele care au câștigat acest contract sunt SC COLDEA CONSTRUCTII SRL și CECONI S.R.L.. Prima societate, care a câștigat două loturi din contract, este administrată și deținută de POP VASILE și COLDEA GABRIEL MIHAI, iar cea de-a două firmă face parte din patrimoniul familiei CARDOȘ, membrii acestei familii fiind printre bogătașii din nordul țării.

Municipiul Cluj-Napoca implementează, începând cu data de 29.12.2014, proiectul „Educaţie la standarde europene în învăţământul preuniversitar din Municipiul Cluj-Napoca”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ,,Îmbunătăţirea infrastructurii sociale’. Valoarea totală a proiectului este de 62.522.750,44 lei, din care valoarea nerambursabilă solicitată este 48.559.740,32 lei. Durata totală de implementare a proiectului este de 12 luni. Obiectivul specific constă în reabilitarea infrastructurii educaţionale şi creşterea capacităţii de şcolarizare în 3 unităţi şcolare din învăţământul preuniversitar în municipiul Cluj-Napoca, respectiv Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” şi Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, în vederea asigurării calităţii şi îmbunătăţirii condiţiilor de acces la educaţie.

Firma Ceconi a mai câștigat de la Consiliului Judeţean Cluj contractul pentru consolidarea zonei afectate de alunecări de teren la Centrul de Management al Deşeurilor pentru suma de 6.592.097,28 de lei fără TVA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.