Schimbări în conducerea Moldovei. Președintele republicii, Nicolae Timofti, a desemnat-o pe Natalia Gherman, ministru de externe în guvernul demisionar al lui Chiril Gaburici, să asigure interimatul funcţiei de premier până la învestirea unui nou executiv, un decret prezidenţial fiind semnat în acest sens, după cum transmite Radio Chişinău.

Nataliei Gherman a  fost desmenată pentru a ocupa această funcție în Guvernul de la Chişinău după ce  Chiril Gaburici  a făcut un anunț privind retragerea sa din funcţia de premier. Anunţul premierului Gaburici a survenit la o zi după ce el a fost audiat de procurori în dosarul legat de diploma sa de studii, care, potrivit expertizei efectuate de Ministerul de Interne, ar fi falsă. 

Potrivit Constituţiei, şeful statului are la dispoziţie, începând cu data de 16 iunie, trei luni pentru a purta consultări cu facţiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat la funcţia de prim-ministru. Dacă până la 16 septembrie nu va fi învestit un nou guvern, preşedintele va fi obligat să dizolve parlamentul şi să anunţe alegeri anticipate, informează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.