DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMÂNIA le pregătește clujenilor o surpriză ”electrizantă”. Abia modernizat, Bulevardul 21 Decembrie 1918, care traversează o parte din centrul orașului, va fi spart de angajații companiei menționate anterior. Scopul este pozarea cablurilor de fibră optică.
Valoarea contractului, care s-a adjudecat pe 31 decebrie 2022, este de aproape jumătate de milion de lei.
Astfel, ”perla” infrastructurii Municipiului Cluj Napoca despre care primarul Emil Boc declara plin de extaz că o poate compara cu străzi din orașe europene ca Munchen sau Bruxelles va fi umplută de șanțuri și noroi, iar clujenii vor avea, din nou, parte de ambuteiaje în traficul din centrul orașului.
„Strada arată de nivel european, că ești la Munchen sau la Bruxelles sau că ești în Cluj, practic este aceeași infrastructură, cu sinceritate vă spun. Avem 144 de arbori plantați, care se adaugă la cei 100 existenți deja. S-a amenajat un scuar în locul parcării din fața Bisericii Sfântul Petru, un spațiu public extrem de atractiv și care ridică calitatea vieții în zonă”, spunea primarul anul trecut într-o emisiune radio.
Lucrările au presupus intervenții pe o suprafață de peste 43.000 de metri pătrați: Bulevardul 21 Decembrie 1989 între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/strada Buftea și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel). Valoarea investiției este de 41.789.589,635 lei fără TVA. Proiectul a beneficiat de finanțare din fonduri europene, potrivit Primăriei Cluj-Napoca.
Potrivit descrieii succinte a procedurii se vor efectua următoarele lucrări
– Obiect 1: Modernizare retele electrice de distributie din Mun.Cluj-Napoca, zona B-dul 21 decembrie 1989 si strazi adiacente, jud.Cluj: 257.714,30 lei fara TVA;
– Obiect 2: Descentralizare RED si injectie de putere in zona str.Spicului, mun.Cluj-Napoca, jud.Cluj: 110.415,39 lei fara TVA;
– Obiect 3: Sistematizare LES 20 kV D1, D2, D3, iesire din Statia Gherla si reglementarea alimentarii consumatorilor prin montare PTAB str.Gradinarilor, loc,Gherla, jud.Cluj: 144.608,40 lei fara TVA;
– Obiect 4: Modernizare RED din mun.Cluj-Napoca, zona Strazii Mihaiel Kogalniceanu si strazile adiacente, jud.Cluj: 74.799,35 lei fara TVA;
– Obiect 5: Modernizare LES MT si ST str.Dragalina si Mamaia din mun.Cluj-Napoca, jud.Cluj: 96.956,79 lei fara TVA.
Macar in 2023 sa il lase fara santier. Bulevardul e frumos, pacat ca facem lucruri fara minte. Unii ar trebui sa demisioneze dupa astfel de ”realizari”
Înseamnă că primul proiect a fost bun, a lăsat loc de spart pentru al doilea. Așa se fac banii, pe contracte din banii tuturor, publici, de la buget, bani luați cu forța prin taxe, impozite, accize și alte biruri, nu pe învățat și făcut lucruri bune. De altfel, străbunii noștrii, pe bună drepate, i-au spus banului ochiul dracului. Cei cu avere căutați-vă la suflet! Poate mai aveți timp, este totdeauna, să mai tomniți ceva.
Ce-i frumos într-o stradă dreaptă și lată? Dacă sînt două trei clădiri frumoase pe bulevard (cea cu opăn speis este hidoasă,) rămân nevăzute. Doar un drum șerpuit pune în valoare clădirile.
tu aberezi despre ceva off-topic
De ce nu s-au corelat lucrarile? Cum adica, spargi ceva nou, ca n-ai putut sa iti integrezi optiunea in proiectul initial? Nu ar trebui sa se permita devastarea bulevardului, iar cei care ar fi trebuit sa comunice intre ei si n-au facut-o, ca sa se „modernizeze” racordul electric, trebuie concediati si trimisi in instanta pentru neglijenta in serviciu si genocid socio-cultural.