Academia de Fotbal Viitorul Cluj alături de partenerii de la Transylvania College și Decathlon Cluj organizează în data de 15 respectiv 16 martie, două workshop-uri cu tema Mental Health & Wellbeing: adicții, stres și sport. 

Clubul sportiv Academia de Fotbal Viitorul Cluj, devenit unul dintre cele mai performante cluburi de fotbal pentru copii și juniori din România, a fost înființat în anul 2013. Astfel că astăzi are deja o vechime de zece ani și a funcționat continuu în același domeniu de activitate sportivă, respectiv selecția, creșterea, antrenamentul atât al tinerelor talente fotbalistice, cât și al copiilor dornici să practice un sport, ca sport de masă. 

Stresul este un mecanism tot mai prezent în viața oamenilor, iar acesta se resimte în mod diferit la copii și adulți. Ceea ce reprezintă o sursă de stres pentru copii, nu îi afectează la fel de mult pe adulți și invers. Practicarea unui sport, fie de masă, fie de performanță presupune un nivel de stres și mai ridicat datorită presiunii exercitate asupra sportivilor. În calitate de părinți de sportivi, este foarte important ca aceștia să fie informați și educați pe tema sănătății mintale pentru a putea gestiona mai ușor sentimentele copiilor și a veni cu soluții imediate sau pe termen lung. 

Doamna doctor Cerasela Lavinia Ioniță este unul dintre specialiștii europeni de top în tratarea stresului acut și cronic precum și a sindromului de burnout și va fi speaker-ul în cadrul celor două workshop-uri. 

Este absolventă a Facultății de Medicină din Craiova și a Academiei Americane de Medicină Anti-Aging, specializată în Adictologie la Universitatea Paris-V, și în Genetică și Genomică la Universitatea Stanford din SUA, masterandă în Psihologie Clinică și Psihopatologie la Universitatea Paris-VIII. 

În data de 15 martie, începând cu ora 17 va avea loc primul eveniment cu participare liberă la Transylvania College, destinat în mod special părinților. Evenimentul va începe cu un speech, urmat de video-uri de prezentare și startul primei părți a workshop-ului. Va fi inclusă la jumătate o pauză de cafea înainte de a doua parte a workshop-ului. Evenimentul se va sfârși în jurul orei 19. 

Următoarea zi, în 16 martie, începând cu ora 18 se va desfășura cel de-al doilea workshop în incinta Facultății de Educație Fizică și Sport, destinat de această dată studenților și cadrelor didactice. Planul de desfășurare va fi același cu al evenimentului din 15 martie, temele de discuție fiind însă adaptate de către doamna doctor pentru public. 

Pentru mai multe informații sau detalii suplimentare, o puteți contacta pe Andreea Codău, Responsabil Comunicare Viitorul Cluj la numărul de telefon 0758977304 sau pe mail la adresa andreea.codau@viitorulcluj.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.