La începutul acestui an, în luna februarie, Ovidiu Roja, considerat de unii ca fiind printre cei mai de temut interlopi din zona Turzii, a fost arestat pentru 30 de zile, după ce şi-a snopit nevasta în bătaie, în noaptea de 4/5 februarie, fiind cercetat pentru tentativă de omor calificat. Bărbatul i-ar fi aplicat femeii lovituri cu un corp dur. Aceasta a fost dusă la Spitalul Turda, iar acolo s-a constatat că loviturile suferite i-au pus viaţa în pericol femeii. Astfel că anchetatorii au dispus ca acesta să fie cercetat pentru tentativă de omor calificat.

 

Naşul lui Roja: soţia lui îl jignea tot timpul

Chemat în calitate de martor al apărării, naşul de cununie al soţilor Roja a acceptat să răspunde la întrebările puse de magistratul ce îl judecă pe Ovidiu. Astfel că acesta a declarat că soţia lui Ovidiu consuma etnobotanice şi că a auzit de la inculpat că în seara cu pricina, inculpatul s-a enervat pe aceasta, a vrut să o lovească dar nu a apucat deoarece Camelia se împiedicase pe scările de la blocul în care locuia.

„După ce a fost internată, Ovidiu s-a preocupat de starea ei de sănătate. Odată când am fost în vizită la spitalul unde era internată Camelia, l-am găsit pe Ovidiu în faţa instituţiei. Atunci am apucat să povestesc cu el despre cele întâmplate. Referitor la incident, mărturisesc că Ovdiu Roja mi-a spus că s-a certat cu soţia sa pentru că aceasta îl jignea, spunându-i puşcăriaş şi alte cuvinte ofensive. Din câte ştiu, acesta a vrut să o bată deoarece s-a enervat pe ea, dar nu a apucat să o lovească deoarece Camelia s-a împiedicat şi a căzut. S-au mai certat ei în trecut, dar sunt împreună de prea mulţi ani. Camelia era geloasă pe sora ei din Spania, care îi făcea avansuri lui Ovidiu. Nu e o noutate că aceasta mai consuma din când în când stupefiante” relatează naşul acestora.

Cu alte cuvinte, în ochii instanţei Camelia este portretizată ca fiind o femeie geloasă şi impulsivă.

 

Soţia şi-a schimbat declaraţia

Dacă iniţial Camelia Roja susţinea că a fost bătută de acesta, câteva luni mai târziu şi-a schimbat declaraţia spunând că a alunecat pe scări. Roja a fost audiat în luna august, de către magistraţii Tribunalului Cluj, în cadrul procesului penal, în care este acuzat de tentativă omor, asupra soţiei sale, Camelia.

„Inculpatul a susţinut că soţia sa a alunecat în noaptea de 4 spre 5 februarie, pe scara interioară a casei în care domiciliază şi că la solicitarea acesteia, a dus-o la mama lui, revenind cu copilul acasă. Camelia a confirmat susţinerile lui Roja, afirmând că a alunecat pe scări. Întrebată de magistrat de diferenţa între declaraţiile din faţa procurorilor, a poliţiştilor şi medicilor din spital, unde a susţinut că a fost bătută cu pumnii şi picioarele, femeia a susţinut că acelea au fost declaraţii false” relatează presa locală.

Reamintim că Ovidiu Roja, în prezent încarcerat la Penitenciarul Gherla, urma este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. El este acuzat că şi-a bătut soţia, punându-i viaţa în pericol.

În urmă cu aproximativ două luni, magistraţii Tribunalului Cluj constatau legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul întocmit de parchet, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispuneau trimiterea acestuia în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Împotrivă acestei soluţii, Ovidiu Roja, în prezent încarcerat în penitenciarul Gherlă, a înaintat o contestaţie, care a fost respinsă că nefondată, astfel încât acesta va fi judecat pentru  faptul că ar fi încercat să-şi omoare soţia

scara-de-bloc

 A vrut strămutarea dosarului

Interlopul turdean Ovidiu Roja a înaintat Curţii de Apel Cluj o cerere de strămutare, în dosarul în care acesta este judecat pentru tentativă de omor, după ce şi-a lovit nevasta cu o bară de metal. Cererea se judecă în cursul zilei de astăzi, iar dacă va fi aprobată, procesul va fi strămutat la o altă instanţă egală în grad cu Tribunalul Cluj, din circumscripţia Curţii de Apel Cluj.

Potrivit Codului de procedura penală, strămutarea poate fi cerută unei curţi de apel atunci când există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorilor instanţei este afectată datorită împrejurărilor cauzei sau a calităţii părţilor.

Însă acesta rămâne să fie judecat la Tribunalul Cluj, în dosarul în care acesta este cercetat pentru tentativă de omor, după ce judecătorii Curţii de Apel Cluj i-au respins la începutul acestei luni, cererea de strămutare a procesului. Hotărârea instanţei clujene este definitivă şi o nouă cererea de strămutare nu va mai putea fi făcută decât în bază unor noi motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here