Proiectul aprobat de urbaniștii județului Cluj va avea în jur de 10.000 de metri pătrați pentru adăpostirea și tratarea animalelor penurioase.

Acesta va avea o clinică veterinară și va putea găzdui câini, feline, bovine, cabaline sau caprine.

Proiectul inițiat de administrația locală din cea mai mare comună din țară, având denumirea de „Elaborare PUZ construire adăpost pentru animale fără stăpân, sat Florești, comuna Florești, județul Cluj, introducere teren în intravilan”, proiectul a fost dezbătut în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, de joi, 5 mai 2022.

Conform documentației, amplasamentul este situat în localitatea Luna de Sus, loc Urușag, la vest față de „Pădurea Rotundă”. Din această parcelă se dezmembrează suprafața de 10.963,00 mp pentru realizarea obiectivului, la care se adaugă suprafața de 2.315,00 mp pentru amenajarea drumului de acces.

Astfel, adăpostul va cuprinde, printre altele: pavilion central – clinică veterinară, administrație; pavilion câini fără stăpân, inclusiv sector adopție; pavilion feline; pavilion bovine, suine, ovine, caprine și ecvidee; depozite hrană și materiale întreținere; spații verzi.

De asemenea, proiectantul a precizat că există interesul pentru amplasarea unui parc voltaic în apropierea adăpostului pentru animale.

Liderul Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a propus un aviz favorabil pentru realizarea proiectului.

Sursa: zcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here