Dr. Adrian Avram, directorul Q Clinic, a descris pentru “Gazeta de Cluj” serviciile medicale estetice la care apelează clienţii clinicii, atât cele chirurgicale, cât şi cele prin tehnici mai puţin invazive. Dintre acestea din urmă, tehnologiile laser sunt specialitatea clinicii, oferind un timp mai scurt de recuperare şi efecte vizibile.

Reporter: Care sunt serviciile pentru care clienţii apelează la dumneavoastră?

Adrian Avram: Sunt două categorii de servicii. Serviciile medicale, pentru pacienţii care au o problemă medicală, dermatologică sau chirurgicală, mai exact un serviciu în care punem un diagnostic, explorăm şi chiar operăm. În plus, utilizăm tehnologii foarte noi, tratamente cu tehnologiile laser, care tratează şi ele foarte multe probleme medicale. A doua categorie de servicii medicale sunt cele la cerere şi sunt cele ce ţin de medicina estetică. Bineînţeles, presei, în general, îi plac subiectele acestea, din aria medicinii estetice pentru că este foarte la modă. Chiar şi cererea a început să fie mai mare, nu numai în rândul femeilor, un lucru îmbucurător este acela că şi numărul bărbaţilor care se gândesc la medicina estetică este în creştere. De altfel, putem vorbi despre o cultură anti-ageing. Astăzi, nu este tot una cum îmbătrâneşti. Este bine să arăţi bine, este foarte bine că frumuseţea are un impact social foarte mare şi este căutată peste tot. De aceea, printr-o serie de metode, putem să îmbătrânim mai frumos, putem să ne controlăm îmbătrânirea. Mai ales că în societatea aceasta sunt o mulţime de factori care grăbesc procesul de îmbătrânire. Stresul, fumatul, viţa agitată care accelerează foarte mult procesul de îmbătrânire, alături de factorii externi. Pe primul loc este soarele şi expunerea la ultraviolete, dar şi expunerea la anumite substanţe toxice pe care le întâlnim. Dacă vorbim mai mult despre chirurgia estetică, cred că proporţia de tehnici non-invazive este în creştere faţă de cea a procedurilor chirurgicale. De altfel, rezultatele superioare se obţin doar când se combină mai mult metode. Cum ar fi renumitul Botox şi acidul hialuronic, care sunt injectabile, meyoterapia, până la modernele tratamente laser. Şi ne putem mândri că avem o experienţă foarte mare în tratamente laser, având peste 3000 de tratamente de toate tipurile, lasere dermatologice care tratează leziuni vasculare, leziuni pigmentare, cicatrici, vergeturi şi reîntineresc pielea foarte mult. Sunt proceduri de reîntinerire cu o cerere foarte mare şi cu un grad mare de satisfacţie la pacienţi.

Rep.: Ce tratamente mai deosebite realizaţi?

A.A.: Fiind un centru de tratamente laser, avem toate tratamentele integrate în acelaşi loc. Şi dacă am pomenit de cele dermatologice, să nu uităm de cele chirurgicale, şi anume lipoaspiraţia asistată laser, care are nenumărate avantaje faţă de aspiraţia clasică, şi tratamentul bolii varicoase, prin ablaţie endomenoasă laser, prin închiderea vaselor prin aceste tehnologii laser. De fapt, acestea fac ca tratamentul pacienţilor să fie ambulatoriu, adică fără internare, iar la acest timp de intervenţii recuperarea este mult mai scurtă şi cu mult mai puţin disconfort. De fapt, acestea sunt avantajele care le aduc aceste noi tehnologii. Bineînţeles, acestea sunt utile pentru pacienţii care au indicaţie pentru ele, nu pentru toţi pacienţii, dar de acest lucru ne putem da seama după o consultaţie prealabilă.

Rep.: Cum s-a schimbat atitudinea românilor faţă de chirurgia estetică?

A.A: Percepţia s-a schimbat foarte mult. Noi, prin toate lucrurile pe care le facem, educăm publicul pentru acest tip de medicină. Cred că primul lucru foarte important este acela de a da informaţii populaţiei despre ce se poate face, ce tipuri de tehnologii folosim şi ce rezultate pot obţine. Astfel, oamenii înţeleg acest tip de medicină şi, astfel, apelează la ea în cunoştinţă de cauză. Aceste canale de informaţii au schimbat foarte mult percepţia asupra medicinii estetice în general, nu numai a chirurgiei. Pe vremuri, se făcea foarte multă chirurgie pentru că nu existau toate aceste tratamente non-invazive. Astăzi, este o abordare inversă. De obicei începem cu ceva minim invaziv, pentru că, în general, pacienţii care apelează la aceste servicii sunt persoane preocupate de propria imagine, active social, cu venituri medii sau peste, nu au timp de recuperare şi vor ca după un tratament să se recupereze foarte repede şi să-şi reia activităţile zilnice. Deci sunt pacienţi care vor rezultate maxime cu dureri cât mai mici. Toate aceste deziderate sunt îndeplinite de aceste servicii minim invazive de medicină estetică. Bineînţeles că intervenţiile chirurgicale nu pot fi evitate în cazul în care pacientul are indicaţii medicale în acest sens. Dar, dacă punem în balanţă, uneori se preferă un rezultat mai puţin spectaculos, dar prin metode mai puţin invazive. Iar ca adresabilitate, cred că s-a lărgit. Şi asta e important de spus, nu mai este un domeniu exclusivist. Eu cred că aceste costuri care, la prima vedere, sunt mari, de fapt sunt accesibile în ziua de azi. Avem pacienţi din toate clasele sociale, cu diferite nivele de venit şi, de fapt, cred că acest lucru este cel mai important. Acela că foarte multă lume apelează la aceste servicii.

Diana Gabor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.