Justiția clujeană s-a grăbit atât de tare să-l scoată din arest pe Adrian Groșan, asociat cu mediul interlop din Cluj și Bistrița, încât nici nu a început procesul de fond în care Groșan, Tudor Cîrje și alte persoane, sunt acuzați de trafic de droguri, că judecătorii au înlocuit pentru Groșan celula din pușcărie cu arestul la domiciliu.

În această situația, arestul la domiciliu este suspendat, ori de câte ori Groșan are nevoie să iasă la plimbare, prin cereri adresate instanței.

Astfel, în urmă cu câteva zile judecătorul a încuviințat ca Groșan să părăsească dominiliul din Comuna Uriu pentru a merge la București, unde se judecă procesul lui Liviu Șipoș, apoi să meargă în Bistrița pentru analize medicale.

În 07 aprilie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea înculpaților Adrian Groșan, Tudor Cîrje și Horea Popa pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La aceeași dată, magistrații de la Tribunalul Cluj au dispus arestarea preventivă a celor trei bărbați pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu vara anului 2022 cei trei inculpați au procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj.

La data de 06.04.2023, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de aproximativ 800 de grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC). În sarcina acestuia s-a reținut și infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 1,7 kilograme de canabis.
Ulterior, în continuarea cercetărilor efectuate în cauză, în interiorul unui autoturism au fost identificate și ridicate cantitățile de peste 26 de kilograme canabis și 18 kilograme substanță cristalină (3-CMC).

De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și indisponibilizate sumele de peste 340.000 de lei și 4000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.