”Ceea ce am avertizat că se va întâmpla, s-a întâmplat. Abordarea iresponsabilă în gestionarea populației de urși, lăsați să se înmulțească, sub binecuvântarea ONG-urilor, a Comisiei Europene și a Academiei Române, a continuat să producă victime. De data aceasta, o tânără a fost sfâșiată de un urs în zona turistică din Bușteni/Prahova” scrie fostul premier Adrian Năstase, pe blogul propriu.

”Poveștile cu sanctuare, cu garduri electrice în jurul pădurilor s-au fâsâit. Rămân doar banii pe care îi iau ONG-urile pentru lobby-ul de la Bruxelles și din țară. Și lașitatea instituțiilor din România. Ministerul Mediului, care, în loc să acționeze, trimite hârtii la Bruxelles și Academia Română, care, din Calea Victoriei, înjumătățește, din pix, numărul urșilor care trebuie eliminați. Iar procedura de eliminare a urșilor care ajung în curțile sau în casele oamenilor este absolut ridicolă – trebuie să ții de vorbă ursul până se formează o comisie care să decidă cum se va proceda.
Timpul pentru gargară a trecut. E nevoie de acțiune. Eu cred că rudele fetei sfâșiate de urs (și ale celorlalți care vor fi, în continuare, mutilați), vor trebui să facă plângeri penale pentru complicitate la omor împotriva:
1) Ministrului mediului și
2) Președintei Comisiei europene.
De asemenea, cred că ANAF ar trebui să cerceteze sursele de finanțare ale acestor organizații care căpușează activitățile Ministerului Mediului, terorizându-l. Pare exagerat dacă sugerez ca SRI să monitorizeze aceste ONG-uri care, în definitiv, prin politica lor, afectează dreptul la viață al cetățenilor români?” mai scrie Năstase. (B.T.I.)

inpolitics.ro

46 COMENTARII

 1. Mă condamnatule mai bine te-ai uita după oameni drogați pe care ia-ți creat voi politicieni ce fac omoară oameni violează bătrâne animalele sunt înfometați ați făcut palate nu cabane în păduri ați întrat în teritoriul lor ca nu va ajuns să furați în orașe vă trebuie și pădurile

  • Băi anonimule anterior,de cand e lumea,ursul ataca oameni si oamenii vineaza ursi problema este ca acum omul a evoluat nu mai vânează,tot felul de tiriplici cauta notorietate incercand chipurile sa salveze planeta , adevarul e ca trebuiesc gasite solutii practice care pot fi dureroase,puteti judeca asta ?Putem judeca câte vieti de om valorează o viață de urs…dureros totusi s-ar putea sa fim obligati sa luam o hotarare,cine o face?

   • Trebuie sa ii împuște vânători adevărați, profesioniști, bărbați, nu d’aia de nici pe ei nu se nimeresc,da’ fac reclama la fulare Bru… Fatalaii și fetițelebărbați, NU!

   • Ai dreptate, ca princiupiu ce trebuie avut in veder cand judecam valoarea fiecarei vieti! Din cauza situatiei teribile in care s-a ajuns dupa trwizevi si cinci de ani de guvernare bezmetica, pare ca nimicnu mai are valoare. Nu conteaza o viata de om, daramite viata unui animal! Au ucis in epudemiile animaliere din ultimii zece ani zeci milioane de pasari de curte si de crescatorie, gaini, rate, curcani si gaste, din calcule facute de altii, din afara; porci cu nemiluita, pana au devalizat toate cresvatoriile; pestii de crescatorie, la fel, milioanr, pana au desfiintat aproape toate crescatoriile. Prwturile alimentelor au crescut spectaculos astfel, noi imporyand mancare care altafata era din abundenta, Romania fiind unare impodtatot. Apoi, au ucis animale salbatice la norma, sub motiv ca etau turbate, rarind in fapt zonele tamase dupa despadurire, bietele animale fiind gonite din arealul lot adtfel disparut. Taind mii de hectare de padure din toată țara, ce credeti ca se intampla cu bieyele animale gonite din „casele” lor? Dar cu oamenii ramasi fara locuri de munca in urma distrugerii economiei romanesti? Cam la fel, bietii romani migrand in restul lumii in cautare de „hrana”, ca ursii acum. Nu afirm ca viata uneinursoace esteai pretioasa ca viata unei tinere femei! Dar, da nu imi spuneti ca inaite de a pleca pe munte, pe un traseu dificil, cum este cel al Jepilor Mici, nu trebuie sa oti faci un miniminstructaj! Muntele este periculos cand esti ignotant de cetintele unui asemenea demers!
    De exemplu, presa agirma in urma kinvestigatiilor ca tanara avea memstruatie. Animalele simt mirosul sangelui de la sute de metri si sunt atrase de sânge ! Ea, Maria, ar fi trebuit sa stie acest lucru si ar fi fost salvator pentru ea sa amâne acea excursie până dupa ciclu. Cei doi tineri, baiat si fata, au alergat in directii diferite, far ursoaica a ales sa fuga dupa si sa o atace pe fata care deja mirosea a sange, adica devenea adtfel o prada!
    Biologii stiu ca femelele tinete, din toate speciile, aflate in calduri ii ataca pe oameni, inxlusic pe dresprii si crescatorii lor!
    Asadar, ignoranta omeneasca se plateste! Cum? Cu viata si cu vietile a sute si mii de animale care din acel moment nefast devin vinovate fara vina. Vor fi devimati ursii din Romania!
    Toata copilaria am particupat la exvursii svolare in munti, vara si iarna! Inclusiv pe tradel Jepii Mici. Niciodata nu intalnit un urs, o vulpe sau un lup! De ce? Pentru ca in acea vteme, inainte de revolutie, exista institutia PADURARULUI, care intre altele se ocupa si de mentinerea irsilor in anumiye zone de padiri, unde oamenii nu aveau acces ca turisti.
    In plus, se ocupau de suplinirea cu hrana, statul implicandu-se in acestbproces. Rar, oanenii puteau vedea ursi coborand muntele, si daca sevintampla, era iarna, cand vreun urs trezit din hibernare, cauta de mâncare…
    Acum, din ignoranta noastra si lacomia celor responsabili, irsi si ursoaice cu pui, pornesc in cautarea htanei acolo unde simt ca pot gadi, in sate si orase!
    Situatia aceasta crancena se va rezolva. Vom ucide de acum inainte si vom fi ucisi! Nubpoti lua vieti fara sa platrsti la nivelul speciei! Omul crede ca este stapan peste tot ce misca? Nu este chiar asa! Pentru orice viata luata, trebuie să plătim. E drept, nu plateste intotdeauna cel care ar trebui, ci acela care nu cunoaște toate informatiile privind situatia creata si se aventureaza pe munti sau in mare complet aiurea!
    Sa gandim si cu inima, nu numai cu mintea si cu frica! Intelepciunea nu a omorat niciodata pe mimeni, dimpotriva!

  • Ăsta întrece orice măsură a bunului-simț, din moment ce mai iese cu sfaturi. A distrus această țară, a făcut-o praf. Poate face apel la instituțiile de care vorbește, să ancheteze privatizările făcute de el. Un rebut uman,pe care atâția cretini l-au votat și susținut.

  • Dacă dumneata consideri ursul carpatin un „animăluț”, mai mult ca sigur că nu ai întâlnit unul în mediul lui. Eu personal am avut. „onoarea” de 3 ori, dar am avut șansă. Pare neverosimil, asta este. Am avut doar de învățat, pe scurt să ne respectăm reciproc. Un drogat sau un consumator de alcool cunoaște consecințele posibile ale acțiunilor sale. După părerea dumitale ar trebui ca statul să-i „eutanasieze” toți cei enumerați de dvs. Să le de-a la toți care și-au distrus viața (de cele mai multe ori din propria prostie) adăpost. Și mie îmi plac animalele, dar fiecare la locul și cu rostul stabilit. Fiecare specie își apără teritoriul și caută surse de hrană. Din cauza urșilor, a liliecilor și a altor specii de „animăluțe” nu avem astăzi infrastructura dezvoltată dar avem morți din propria specie. ONG-urile de tot felul, cică salvează planeta, dar … oamenii pe unde sunt? Planeta va „supraviețui” cu sau fără umanitate. Ca o concluzie: nici planeta nu mai suportă prostia!

 2. @anonim esti dus cu pluta! sunt sute de sate parasite in munti unde nu se mai lucreaza pamantul si a redevenit zona salbatica inclusiv pentru ursi! sunt pagube enorme de vite in zonele locuite din cauza ca ursii tai sunt asa de multi ca nu mai au mancare in paduri! caprioarele au ajuns sa campeze in Chinteni sau chiar sa ajunga pe str Campina in Cluj-Napoca din cauza pradatoarelor mari! despre micsorarea populatiei de caprioare,iepuri salbatici, si alte ierbivore salbatice de ce nu spune nimeni nimic? singurul noroc cu gripa porcina ca a mai rarit mistretii

 3. Năstase ar trebui să fie primul împușcat. Ce mult iar fi plăcut marelui vânător Năstase la o partidă de vânătoare de urși. Lasă urșii în pace puscariasule care ai dus corupția la rang de artă!

 4. Năstase Adrian, sri-ul minune nu se ocupă cu monitorizarea ONG-urilor că nu le ,,iese” nimic din asta, așa cum nu ne-au spus cum și cu cât ai vândut tu Năstase, Petrom-ul..
  Am văzut cu toții acum, cu ce se ocupa și probabil se ocupă și în prezent șefii SRI – conversia informațiilor culese în sume enorme de bani privați!!!

 5. nu cunoaste primul vanator al Romaniei? Ala de s-a impuscat in fular si glontul i-a ocolit carotida?
  Mai bine ar vedea ca platim petrolul si gazele romanesti la austro-rusi, cu pret dublu!
  Da aici Parchetul are interdictie!

 6. Domnule ,,anonim,,
  Cred că vremea voastră a trolilor a trecut …știm toți ce jocuri murdare faceți ,plătiți din banii de la Bruxelles ,să ne terminați turismul ,pentru atacurile acestea asta fac ..nimeni nu mai are curajul să meargă să viziteze puncte turistice cînd sunt in asemenea pericol …sau turismul cinegetic bazat pe vînătoare …vânătoarea presupune menținerea unei populații stabile și sănătoase de exemplare în strictă concordanță cu specificul fiecăre i zone.precum și viața oamenilor din zonele rurale care sunt disperați de aceste atacuri tot mai numeroase și mai crude

 7. Eu cred că în momentul când te încumeți să te deplasezi prin mijlocul pădurii îți asumi niște riscuri…. domnul Năstase este deranjat că nu mai poate organiza cunoscutele masacre kinegetitice….

 8. Bravo baieti Anonim, Eu si Dani! Ati gasit animalul infractor. El este unul dintre cei ce ne-au otravit traiul. Ar trebui sa taca, infractorul!

 9. Cred ca se deviază de la subiect. Un om a murit. Cred ca trebuiesc luate masuri și mai pusa un pic botnita acestor ONG care sifoneaza o grămadă de bani in numele unor asa zise drepturi. Pe vremuri aceste animale erau hrănite (și pentru vânarea ulterioara a lor) și nu erau atâtea evenimente. Ați văzut vreun ONG din asta care sa se ocupe cu asa ceva? Eu nu, dar gura mare au.

 10. Stimate domnule ex-premier Năstase Adrian dacă nu ai fi semnat documentele prin care austriecii deveneau stăpânii pădurilor României cu siguranță ursii ar filtrant firesc în mediul lor natural.
  Nu înțelegem cum, brusc, te-ai trezit din somnul pro-fund în care erai cufundat.
  Pace ție. I

 11. În sfârșit Adrian Năstase își arată “ouăle”….bravooo
  O atitudine demnă față de o situație critică.
  Bai fraților a fost ucisă și mâncată pe jumătate o fată de doar 19 ani. Și în ultimii 10 au fost omorâți peste 30 de oameni și mutilați 268 de oameni. Nu mai vorbesc de mii de animale domestice ale oamenilor. În ce lume trăim ??? Taiatul pădurilor NU este cauza…unde se taie pădurea cresc mure, zmeura, afine. Iar suprafața împădurită a României este în creștere ( de la 6,4 mil. Ha la 6,8 mil. ).
  Ursul NU aduce nici un beneficiu ecosistemelor. S-a înmulțit excesiv, trebuie redusă populația de urs.
  Le doresc celor care protejează ursul să fie în locul fetei ucise, ei sau copii lor.

 12. Indiferent cât de urat sau nu este, Adrian Năstase are perfecta dreptate. Aici este vorba despre o tragedie a unei fete tinere și a unei familii îndurerate, nu despre ce a facut Năstase. Aceasta este realitate.

 13. Împușcați ursii și politicienii apoi cei de la mediu. Cum este posibil sa se aducă atateaargumente pentru viata unui animal și sa fie condamnați la moarte oamenii???? NU REALIZATI CA SUNTEM CONDUSI DE NEBUNI. CA AM DEVENIT NISTE OBIECTE CU CARE NEISPRAVITII , PLATITI DE NOI, FAC CE VOR????

 14. Agentul Green este un ONG care probabil este finanțat și el de Putin în cadrul războiului hibrid în potriva României. Ce face SRI? Probabil ce a făcut încă din vremea regimului Ceaușescu, se face ca nu vede și nu aude cum se complotează împotriva intereselor romanilor.

 15. Nu ursul e vinovat,voi care ați tăiat pădurile și le-ați vândut la austrieci,mai culegeți și fructele de pădure.Ursul ce mănâncă?

 16. A. Năstase este primul premier autentic al acestei țări plină de retardați ca voi, și potențial autentic președinte al acesteia – numai să accepte. Au avut și au grijă scârbe ca voi să le facă de petrecanie Oamenilor Mari și Adevărați. Așa că, legați cățeaua tâmpiți incurabili – gura !

 17. Bravo, Jean! In sfarsit un comentariu realist! Tradatorii si vanzatorii de tara precum toti care s-au mobilizat in” partide” trebuiesc blestemati pt tot ce au facut chiar si impotriva propriilor nepoti din generatiile urmatoare!

 18. Este o problemă stringentă!!!! Nu se vrea rezolvată această situație a urșilor Atât timp cât se i-au sume considerabile, această situație va continua i-ar Oamenii vor fi victime sigure,prin moarte sau răni produse de urs iar urșii vor accepta moartea prin împușcare, care atât poate omul nostru din instituțiile statului român!!!…

 19. Năstase nu mai are nicio importanță în România,poate merge la R.Moldova.Este vorba despre urși care au inceput să atace oameni,animale domestice,ajung în curțile oamenilor producând și pagube materiale pe lângă răniri urmate de decese. Ăsta este subiectul ,nu Năstase.A murit o fată tânără!!! Mai mult de jumatate din efectivul de urși trebuie eliminați prin împușcare sau export. Sunt prea mulți deja.Pe rimul loc este omul !ONG-urile care nu protejează oamenii ci animalele trebuie desființate și eliminate definitiv iar guvernul nu mai trebuie să finanțeze cu niciun leu din banii publici aceste organizații.Legile proaste care reglementează finanțarea organizațiilor de la bugetul de stat trebuie modificate . Decidenții politici și guvernamentali trebuie să țină cont de trebuințele celor care i-au ales ,nu de ONG-uri. Românii nu au votat ONG-URI.

 20. Îmi pare foarte rău să văd cita răutate și nesimțire exista în sufletul atâtor romani. Nu va gândiți ca astfel de nenorociri se mai pot întâmplă din nou ? Este chiar asa de important pentru mințile voastre goale cine expune faptele și cine gândește puțin. Ați văzut ce număr de ursi are tara noastră în comparație cu alte state europene ? Ați văzut statistica ? Suntem pe primul loc cu mii de exemplare fără de al doilea loc. Și animaliere acestea au un rol în ecosistem și ele nu pot fi lăsate la voia întâmplării sa se înmulțească la nesfârșit. Aceste lucruri nu le vedeți, sinteti orbiți de atâta răutate și nebunie incit ți se face greata cind vezi ce scriu unii. Chiar nu ca gândiți la sufletul acelei fete și la suferinței prin care a trecut și prin care trece familia și cunoștințele ei ? Păcat de acest popor ca decade atât de mult de la o zi la alta.

 21. Mi se pare o abordare corecta. De ce nu ia țările din UE o parte din urșii nostri dacă țin la ei atât de mult?
  Dacă nu îi vor nici noi nu îi vrem intr-un număr atât de mare.
  În tinerețe mergeam pe munte fără nici o grija, acum aproape nu mai poti face drumeții. Peste tot sunt ursi. Trebuie neapărat să le diminuam numarul!

 22. Marele vânator! Știm ce interese reprezintă!
  In tinerete am bântuit prin toți muntii din Ro.Cam 30 de ani!
  Am simtit ursul mereu( miros , cacareze , pruni sfasiati)!
  Niciodata nu l- am vazut , nu am auzit mormait!
  De ce s-a schimbat comportamentul ursilor?
  Mai au padurarii fonduri sa lase in padure hrana ? Sau daca au , unde ajung?
  Si cum ajung ursii disperati de foame sa caute in gunoaie?
  Sa intre in sate?
  Cine lasa resturi de alimente pe traseele de drumeție?
  Are legatura cu UE?
  Si nu e vorba doar de pasiunea vanatorilor!
  E vorba de multi , multi bani!
  Acum 30 de ani munceam afara.
  Un vecin , contabil imi spune :
  Patronul meu si feciorul au zburat la voi ( la Caransebes) sa vaneze .
  Au cheltuit 50000 USD. Trofeele , avionul , spaga!

 23. Se doreste exterminarea natiei romanesti , prin orice mijloc , distrugerea turismului montan si a turismului litoral romanesc .Deci se interzic vacile ca flatuleaza , polueaza , se interzic gainile, porcii, etc pt ca avem carne facuta la 3 D , dar nu si ursii , lupii , mistretii …Aceste ON G uri sa mearga zilnic sa- si hraneasca cei 10000 de ursi din paduri si sa ne arate alb pe negru , concret , de ce sunt in stare , sa si le duca si acasa la ei ! Tara in care ursul are mai multe drepturi decat omul !

 24. Nu țin partea urșilor nu contest că sunt prea mulți dar acești politicieni care de 34 ani nu au reușit să facă nimic în această problemă ar trebui să tacă pentru că ei au vindut și au furat toate resursele țări. Cum apare un caz de acest gen cu urși cu drogați ei sunt primi ca sar în sus parcă iar interesa de omeni dar de fapt nu dau doi bani pe noi. În anul 1983 am fost incorporat la UM 01747 Diribau din cauza securității și am avut ocazia să lucrezi la drumurile din pădurile de la Azuga./valea tapului/bușteani unde făceam drumurile și pista de aterizare pentru elicopterele partidului comunist și Ceaușescu 6luni am lucrat un pluton întreg între munți ursoaica cu puii se jucau la circa 200 sute de metri de noi dar nici odată nu a încercat să atace nici măcar nu se apropiau de noi și asta se intimipla zilnic dar animalele erau hrăniți în mijlocul păduri numai că acuma probabil sunt înfometați și atuncea ies din pădure și atacă animalele oamenilor și tot ce iese în calea lor. Dar ursi atacă omul numai dacă îi este foame sau provocat.

 25. Probabil trebuie să moară mulți oameni din cauza urșilor ca să se ia măsuri efective și eficiente .Năstase nu mai are nicio importanță în România,poate merge la R.Moldova.Este vorba despre urși care au inceput să atace oameni,animale domestice,ajung în curțile oamenilor producând și pagube materiale pe lângă răniri urmate de decese. Ăsta este subiectul ,nu Năstase.A murit o fată tânără!!! Cine face dreptate?Mai mult de jumatate din efectivul de urși trebuie eliminați prin împușcare sau export. Sunt prea mulți deja.Pe primul loc este omul! În prezent există o porțiune de autostradă în zona Margina-Timis care nu poate fi terminată datorită tunelurilor pentru urși???!!!.ONG-urile care nu protejează oamenii ci animalele trebuie desființate și eliminate definitiv iar guvernul nu mai trebuie să finanțeze cu niciun leu din banii publici aceste organizații.Legile proaste care reglementează finanțarea organizațiilor de la bugetul de stat trebuie modificate . Decidenții politici și guvernamentali trebuie să țină cont de trebuințele celor care i-au ales ,nu de ONG-uri. Românii nu au votat ONG-URI.

 26. Comisia europeana e interesata mai mult de protejarea ursilor .Inainte de a da legea , toate tarile occidentale si-au exterminat toate animalele , protejandu- si cetatenii, agricultura , turismul etc .Doar Romania ramasese atunci cu cele 4000 de exemplare de ursi .Acum cica Romania cu padurile ei trebuie sa ramana cea mai mare rezervatie de ursi din Europa, unde omul nu va mai avea acces..Sa vina Ursula , muma ursilor si s- o duceti direct in creierul muntilor la, , puii” ei ..Daca acum avem aproximativ 10 000 de ursi ..peste 4-5 ani vom avea 70-80000 de ursi sau mai multi , care se plimba peste tot , vor face legea prin orase ..

 27. Un om și a spus părerea asupra acestui caz înfiorător.Aruncati vă în a găsi soluții. Proteste mari ca să fim auziți la Înalta curte..A arunca cu lături și a jigni nu e ce ne trebuie acum. Dumnezeu să o odihnească în pace!

 28. Desi il includ in categoria rechinilor financiari aici Nastase are dreptate .Vom ajunge sa ne intre ursii in case .Real nu s-a facut o numaratoare a lor de pe timpul lui Ceausescu .Si are dreptate si cu ONG-urile pentru orice , sunt 127000 inregistrate care sunt cofinantate de stat .Problema e ca un urs matur isi delimiteaza spatiul si pe el nu primeste alt urs si e cam de minim 10 km patrati .Cum padurile auscazut drastic ca suprafata iar oamenii le-au cules fructele de padure si ciupercile si daca mai punem la sicoteala si braconajul care in multe zone e ceva normal , ursii tineri unde sa mai traiasca si ce sa manance , jir , sa roada coaja copacilor .De foame vor ataca si omul care real e o prada usor de prins .E destul ca ursoaicele impinse de nevoia de a asigura hrana puilor sa atace omul ca puii ei vor invata de la ea si la maturitate vor face la fel .Azi 3 pui , maine 10 si uite asa urs pe urs se va invata sa devina un pradator de om .Si sa nu se mire nimeni cand ursul impins de foame isi va schimba radical comportamentul si dieta .

 29. Nu va mai obositi in a argumenta in fel si chip numarul ursilor , de ce, cand, cum, etc. Ieșim cu Toții în strada sa ii fortam pe nelegiuiții, care fac legi strambe , sa le schimbe urgent. Familiile afectate de aceste nenorociri sa I dea în judecata sa plătească neam de neamul lor de tradatori

 30. La ce va așteptați cind ati distrus habitatul acestor animale!?
  Vezi defrișările criminale!
  Distribuiți hrană în adâncul păduri,asa cum se făcea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.