În urmă cu un deceniu, se vorbea despre relansarea turismului în zona Masivului Vlădeasa. Astfel că, Consiliul Local Săcuieu a intrat într-un parteneriat cu o firmă privată şi s-a vrut o serie de investiţii în zona amintită. De atunci au trecut zece ani, staţiunea promisă n-a mai apărut, iar investiţiile ”masonului clujean” s-au evaporat, chiar dacă alături a avut oameni influenţi din România.

Pe raza comunei Săcuieu, pe Muntele Vlădeasa, acolo unde, pe versantul cu expoziţie nordică zăpada se menţine şase luni pe an, reprezentanţii Consiliului Local Săcuieu anunţau în urmă cu zece ani o investiţie de sute de mii euro pentru a realiza un domeniu schiabil cu pârtii.

Astfel că, în anul 2008, Consiliul Local Săcuieu a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu firma SAB Turism. Primăria participă la această asociere cu 49 de hectare de teren, iar investitorul urma să vină cu 15 milioane de euro pentru amenajarea unei mici staţiuni.

Fostul primar din Săcuieu, Aurel Potra, a declarat la acea vreme că a optat pentru varianta parteneriatului public-privat, tocmai pentru că societatea SAB Turism, condusă de Demea Sabin Mugurel s-a implicat şi investeşte în dezvoltarea turismului la Vlădeasa.

Au trecut anii, s-a schimbat primarul, iar în 2013, edilul comunei, Gheorghe Cuc, a afirmat că din acel contract s-au realizat doar partea de documentaţie şi o mică parte din instalaţia de cablu. Potrivit primarului, invesitorul pretinde că a cheltuit 600.000 de euro, însă Horea Uioreanu, pe  vremea când era preşedinte CJ Cluj, spunea că instalaţiile aduse acolo ar fi second hand şi achiziţionate la preţ mult mai mic din Italia.

 

 

Staţiunea pe hârtie

În planul de Dezvoltare al Judetului Cluj se prevede că pentru valorificarea domeniului schiabil a Masivului Vlădeasa ar fi necesare modernizarea cabanei Vlădeasa şi construirea unei alte baze de cazare şi alimentaţie publică. Ar urma să fie amenajate noi pârtii de schi pe versanţii care coboară din creasta Vlădesei şi dotarea lor cu teleschi, telescaun şi baby-schi lift al căror traseu ar putea să înceapă din Rogojel.

De asemenea, ar urma să fie realizat un sistem de mijloace de transport pe cablu care sa deserveasca partiile, precum şi dotari cu caracter public: complex cultural si de agrement, tabara de instruire ecologica, camping, hotel, teren de sport etc.

Primarul Gheorghe Cuc a mai afirmat în urmă cu câţiva ani că pârtiile de pe Vlădeasa ar fi foarte atractive pentru toată Transilvania şi că acolo ar veni turişti chiar şi din Ungaria, care acum merg la Poiana Braşov.

 

 

Lucrările nu au continuat, firma plină de datorii

Primarul Gheorghe Cuc crede că firma SAB Turism nu are bani să-şi onoreze obligaţiile contractuale şi deşi a afirmat în 2013 că va cere în şedinţa consiliului local să fie reziliat contractul în cazul în care SAB Turism nu mai poate continua lucrările, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Potrivit Registrului Comerţului, Consiliul Local Săcuieu este încă asociatul juridic al societăţii SAB Turism SRL. Din cei zece ani de activitate, nouă dintre ei firma a avut o cifră de afaceri de zero lei, înregistrând pierderi în toţi anii.

Alături de Consiliul Local Săcuieu, asociat în SAB Turism este o altă firmă condusă de familia Demea (Sabin Mugurel, soţia Monica Doiniţa şi copilul Sabin Dragoş) şi anume SAB Industries SRL cu sediul în Huedin. Societatea se ocupă de silvicultură şi alte activităţi forestiere, însă şi profitul acestei firme este negativ.

Demea mai conducea şi firma APUSKI SRL, însă şi aceasta pare a fi una ratată. Asociaţii clujeanului sunt doi italieni Patrizia Barili şi Giuseppe Lazzari. Firma înfiinţată în 2007 se ocupa de activităţi sportive, în prezent fiind lichidată. Italianul Giuseppe Lazzari mai are patru firme deschise în Cluj împreună cu alţi italieni şi maghiari, cele multe dintre ele înregistrând pierderi.

O altă firmă deţinută de Demea este ETC European Trading Corporation SRL, având ca şi obiect de activitate ”activităţi ale holdingurilor”, însă nu găsim date despre activitatea financiară a societăţii.

 

 

Afaceri cu ”deştepţii” din energie

O societatea degeaba a fost şi SYNERGO SRL care este întreruptă temporar din activitate. Firma se ocupa de comercializarea combustibililor gazoşi şi a fost pe pierdere în toţi anii de activitate, înregistrând o cifră de afaceri de zero lei. Alături de Demea, în acest business îi întâlnim pe Criste Rareş Cristian, omul de afaceri clujean care a gestionat afacerile grupului de firme Energon Power. În urmă cu o săptămână, Gazeta de Cluj prezenta cum Criste îşi bagă firma în faliment ca să nu-i dea două milioane de lei magnatului Buzăianu. Celălalt asociat al lui Demea era Dan Victor Alesandru, fost secretar de stat în Ministerul Economiei în primul guvern Tăriceanu. Presa naţională scrie despre acesta că a ajuns unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din piaţa româno-rusă a gazelor. Alesandru este foarte apropiat de Ioan Niculae. L-a ajutat în toate afacerile cu zona controlată de rusul Matsitski, a preluat directoratul grupului de firme InterAgro. Acesta a jucat rolul principal în furnizarea de energie electrică ieftină de la Cernavodă către firma cu acţionariat rus Alro Slatina, aceeaşi care îi oferea gaze la preţ redus firmei InterAgro. Cu toate acestea, Alesandru este mult mai legat de Dan Voiculescu, omul care l-a impus în partidul Conservator şi i-a negociat funcţia de la Ministerul Economiei. Asociatul juridic a firmei SYNERGO SRL este o societatea din Marea Britanie – CAP AZUR LTD.

 

 

Proiecte ratate şi paradisuri fiscale

Alte încercări de business ale lui Demea au fost şi VULTURUL VLĂDESEI SRL, SAYA MED SRL, INFOFARM SRL,  INFONEFROMED SRL (Demea conducea cele două firme din urmă cu Vasile Moldovan), DRAMOPLAST SRL pe care o administra împreună cu un italian,  DINAMIC INVEST SRL alături de Vasile Vuşcan şi Laurenţiu Bâlc, fratele lui Eugen Bâlc, fost şef în cadrul Astra Asigurări şi afacerist în domeniul energiei şi DRAMOS SRL, firmă din Bucureşti a cărui asociat juridic este MEDICAROM GROUP SRL condusă de Michael Lewis John Selby şi un off-shore din Insulele Virgine – SELINVEST TRADING LTD. Din MEDICAROM GROUP făceau parte patru companii: RoTest, Sanprodmed, Medcenter, Infoworld. Medicarom, al cărui obiect de activitate era distribuţia de produse de uz medical. În timpul guvernării PSD a câştigat o licitaţie la Ministerul Transporturilor, pentru cea mai mare unitate de construcţii din Cluj, Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări. Presa locală susţinea la vremea respectivă ca scoaterea din cursă a unor firme de profil din Cluj de către Medicarom s-ar datora susţinerii acestei firmei de către senatorul PSD Ioan Solcanu. Totodată, acţionariatul Medicarom Group era localizat in mai multe paradisuri fiscale

 

 

 

Activităţi rotariene

În anul 2012, Sabin Demea făcea parte din Clubul Rotary Cluj-Napoca, alături de Antofie Ioan (fostul preşedinte Rotary Cluj-Napoca, acuzat a tras o ţeapă de 1 milion de lei), Vasile Puşcaş, Matei Miko, Romeo Macaria (directorul Recognos şi dezvoltator al reţelei Soros), Wouter Reijers (consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca), Vasile Vita (patronul Vitacom, socrul lui Rareş Bogdan), Alexandru Cordoş (fost senator PSD, acuzat de trafic de influenţă), Alexandru Coroian (directorul Innovation Park), precum şi mulţi medici şi cadre didactice ale universităţilor din Cluj.

 

 

 

Demea Sabin Mugurel, mason clujean cu mari influenţe în lume

În august 2011, Gazeta de Cluj a publicat un articol despre marile influenţe pe care Demea Sabin Mugurel le are în lume. Publicăm, din nou, un fragment a unei surse din apropierea Serviciului de Informaţii.

“Inteligent şi arogant, perfid şi vicelan când vrea, creştin şi ezoteric, unul dintre cele mai enigmatice şi inteligente persoane pe care am avut plăcerea să le cunosc, pe numele lui Demea Sabin-Mugurel- huedinean prin naştere.

Având o apartenenţă la temuta şi vestita lojă masonică „Propaganda 2”- P2- este considerat unul dintre locotenenţii şi apropriaţii lui „Il comantirore”- Licio Geli- prin intermediul căruia are acces în Vatican(Opus Dei) şi Sicilia, iar informaţiile despre el ne spun că este conectat şi cu serviciile italiene şi cu influenţi oameni politici(legătura cu Monti, unul dintre şefii clubului Bilderberger şi a Comisiei Trilaterale.)

Format fiind la şcoala marilor rabini europeni şi americani(cu care este prieten şi lucrează împreună) şi a comerţului cu diamante, are o influenţă deosebită în Parlamentul European(prin rabinul şef din Bruxelles Matusoff Levi), prin rabinii şefi din Washington DC( Shemtov şi Kotlansky) al căror birou este în Casa Albă, a penetrat şi are contacte la cel mai înalt nivel politic. Prin rabinul şef Berel Lazăr din Moscova are contacte înalte la Kremlin. Informaţiile despre Demea Sabin-Mugurel ne indică o activitate intensă şi strânse comntacte cu naţionaliştii chinezi.

Personal nu am întâlnit un personaj mai bine conectat, inteligent şi şarmant, fiind şi un discret om de afaceri, fiind cunoscător al mecanismelor financiare americano-evreieşti (nu avem informaţii cu privire la averea reală, dar credem în existenţa ei). Cred că Deamea Sabin-Mugurel este unul dinte marii lobbyşti pe care i-a avut România, fiind în acelaşi timp un naţionalist cu o doctrină creştină de extremă dreapta.

În acest moment se dedică educării tinerilor creştini alături de liderii spirituali din diverse confesiuni.

NB:

Informaţiile furnizate au fost verificate de Servicii. (implicarea lui Demea Sabin-Mugurel în cazul Alro Slatina şi eliberarea prietenului său Vadim Benyatov)”, susţine o sursă din apropierea Serviciului de Informaţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.