Justiția clujeană își dă încă o dată propria notă. Curtea de Apel Cluj i-a condamnat la o pedeapsă cu suspendare pe TARŢA S. FLORIN ALEXANDRU și pe HUSĂU G. ANDREI, agenți de pază angajați ai firmei PP Protect, patronată de Pop Pușcaș Teodor, după ce aceștia au sechestrat un tânăr și l-au bătut.
“Eram la mall la scenă cu doi prieteni. La un moment dat au venit cinci agenți de pază și m-au întrebat dacă eu sunt Paul și am zis că da. Și mi-au zis să merg cu ei. Am mers la subsol, m-au băgat într-o cameră și au început să mă lovească cu pumnii și picioarele. Am pus o postare pe facebook și am spus că paznicii nu își fac treaba. Cred că m-au recunoscut pe camerele și de pe facebook. M-au lovit în cap, în nas, în spate, mâini, picioare. Când am plecat m-au amenințat că intră peste mine în casă dacă spun la careva că m-au bătut. Am depus plângere la poliție”, a declarat pentru actualmm.ro, ILEŞ PAUL ALEXANDRU.
El a postat pe Facebook un filmuleț în care agenții PP Protect angajați la mall-ul din Baia Mare asistau impasibil lângă un tânăr care își făcea o țigară cu susbstanțe interzise.
După ce tânărul a postat filmulețul, agenții PP Protect l-au urmărit pe Ileș pe camerele de supraveghere ale mall-ului, l-au acostat și l-au dus într-un birou unde l-au bătut. Tânărul a făcut plângere la poliție împotriva celor doi agenți de pază și în urma procesului care a urmat Judecătoria Baia Mare i-a condamnat la închisoare cu executare.
Însă norocul celor doi a venit din partea magistraților de la Curtea de Apel Cluj care au desființat sentința de fond și a suspendat executarea pedepsei.
”Admite apelurile declarate de inculpaţii TARŢA S. FLORIN ALEXANDRU şi HUSĂU G. ANDREI împotriva sentinţei penale nr. 1121/29.03.2017 a Judecătoriei Baia Mare pe care o desfiinţează în latura penală numai cu privire la modalitatea de individualizare a executării pedepselor aplicate inculpaţilor. Pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite, în temeiul articolului 91 din Codul penal dispune suspendarea executării pedepselor sub supraveghere pe durata a câte unui termen de supraveghere de câte 3 ani prevăzut de art. 92 alin. 1 din Codul penal pentru fiecare inculpat. (…) În temeiul art. 93 alin. 3 din Codul penal obligă fiecare inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de câte 60 de zile, indicând conform art. 404 alin. 2 Codul de procedură penală Regia Autonomă a Domeniului Public din Baia Mare şi Primăria municipiului Baia Mare. (…) Respinge apelul declarat de partea civilă ILEŞ PAUL ALEXANDRU împotriva sentinţei penale nr. 1121/29.03.2017 a Judecătoriei Baia Mare Obligă partea civilă ILEŞ PAUL ALEXANDRU să plătească suma de 300 lei cheltuieli judiciare câtre stat, iar restul cheltuielilor vor fi suportate de către stat. Cheltueilile judiciare rămân în sarcina statului. Defintivă”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.