Alin Tișe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a declarat într-un interviu oferit unui post de radio local, Ziua Live, care este situația spitatelor aflate în subordinea CJ Cluj.

„În ultima perioadă noi am cheltuit din bugetul județului sume importante pentru a putea să ajutăm aceste spitale. De altfel, aceste trei spitale care se află în subordinea CJ Cluj au fost finanțate în ultimii patru ani cu sume importante și în mod justificat ele sunt spitalele care în momentul de față au și medici pregătiți și condiții foarte bune, cu mici exceptii la anumite secții de la spitalul de copii. Astfel că am investit aproximativ 77 de milioane de lei în ultimii ani în aceste spitale, în cele trei si o parte în cel de la Borșa.

În perioada aceasta noi am avut obligația în conformitate cu legea să punem în aplicare acele hotărâri ale comitetului pentru situații de urgență, comitet care în situații de criză ca și acum este cel care stabilește sarcini pentru toate autoritățile publice. Acest comitet ca urmare a analizei făcute acum aproximativ două luni, a stabilit diverse sarcini ale CJ Cluj printre care obligația de a finanța mai departe și sprijini în continuare Spitalele din Cluj aflate în subordine, cu bani, cu dotările necesare și totodată cu locuri de carantinare. Acuma există o altă realitate, am cerut comitetului să efectueze o analiză împreună cu managerii de spitale pentru a vedea dacă aceste spitale necesită să rămână în continuare spitale de coronavirus sau o parte dintre ele să reintre la normal și să poată funcționa în deplina lor capacitate conform destinației, avâdn în vedere că numărul de cazuri a scăzut considerabil.” a declarat Alin Tișe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here