Primăria municipiului Cluj-Napoca a emis săptămâna trecută o Hotărâre de Consiliu Local pentru reglemetarea opririi şi a staţionării neregulamentare pe domeniul public sau privat din municipiu. Nu doar şoferii vor plăti amenzi, ci şi reprezentanţii Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) în cazul în care nu respectă normele legale

Vehiculele sau autovehiculele staţionate sau parcate pe domeniul public, ocuparea abuzivă a locurilor de parcare cu abonament, oprirea pe spaţiile verzi sau nerespectarea dispoziţiilor administratorului drumurilor vor fi sancţionate prin blocarea roţilor sau ridicarea autovehiculelor şi amenzi cuprinse între 100 şi 800 de lei.

Şi RADP plăteşte

Blocarea sau ridicarea autovehiculelor, precum şi depozitarea sau eliberarea acestara se va efectua de către RADP. Majoritatea autovehiculelor parcate sau staţionate neregulamentar pe domeniul public sau privat vor fi ridicate. În cazul în care nu se poate aplica această măsură, lucrătorii RADP vor trece la blocarea autoturismelor. Regia va asigura activitatea de blocare doar cu acordul Primăriei sau al Poliţiei evitând deteriorarea autovehiculelor, în caz contrar urmând să suporte consecinţele pentru reclamaţii. Dacă lucrătorii RADP nu au acordul unui agent constatator, fie de la Primărie, fie de la Poliţie, aceştia vor plăti amenzi cuprinse între 800 şi o mie de lei. Blocarea sau ridicarea autoturismelor parcate sau staţionate neregulamentar se va face fără nicio discriminare, singurele excepţii fiind vehiculele aflate în misiune de la poliţie, jandarmerie, ambulanţă, Parchet, DNA sau pompieri. Deblocarea se va face în maxim 60 de minute de către RADP, după ce proprietarul face dovada achitării contravalorii prestaţiei. În caz contrar, cei responsabili de deblocare vor achita amenzi cuprinse între 200 şi 300 de lei. Pentru nerespectarea prevederilor de eliberare sau deblocare a unui autovehicul, cei de la RADP vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1,6 şi 2 mii lei.
 
Primăria “pusă” pe amendat

Pentru un autovehicul parcat neregulamentar, blocat de RADP, proprietarul va achita o amendă de 100 de lei, la care se adaugă 20 de lei pentru fiecare 12 ore de întârziere de plată din partea posesorului autoturismului. În ceea ce priveşte autoturismele ridicate, conducătorii auto vor achita 300 de lei pentru ridicarea şi transportul autovehiculului şi 35 de lei, pentru depozitarea acestuia. În cazul în care contravenientul doreşte achitarea pe loc a taxei, aceasta este de 240 de lei. La aceste sume se adaugă şi Taxa pe Valoarea Adăugată. În cazul în care se aplică mai multe măsuri contravenţionale distincte, precum blocare, ridicare, transport sau depozitare, tarifele se vor percepe distinct pentru fiecare măsură în parte.
       

Simona Curcian

1 COMENTARIU

  1. Poi …. daca asa stau lucrurile, ar fi bine sa se ofere si loc de parcare pentru autovehicole.
    As dori sa vad eu cand se va bloca masini al sindicalistilor sau al altor persoane din partidul PDL, PSD, etc.

    Succes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.