Agenția ONU a anunțat astăzi, 3 august, conform relatărilor AFP, că urmează desfășurarea unei anchete cu privire la originile pandemiei covid-19. Misiunea OMS şi-a încheiat activitatea pregătitoare în vederea acestei anchete.

”Echipa avansată ONU care s-a dus în China şi-a încheiat misiunea care constă în punerea bazelor unor eforturi comune în vederea identificării originii viruslui” SARS-CoV-2, a anunţat într-o conferinţă de presă online directprul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie news.ro.

”Studii epidemiologice urmează să înceapă la Wuhan în vederea identificării sursei potenţiale a infecţiei primelor cazuri”, a precizat el.

Marea majoritate a cercetătorilor este de acord că noul coronavirus SARS-CoV-2 – aflat la originea pandemiei covid-19 – a apărut la un liliac, însă oameni de ştiinţă cred că acesta a trecut la altă specie, înainte să fie transmis la om.

Comunitatea ştiinţifică şi OMS speră să descopere această piesă lipsă a puzzle-ului, pentru a înţelege mai bine ceea ce s-a întâmplat, în vederea unei ţintiri mai bune a practicilor cu risc şi evitarea unei noi pandemii.

1 COMENTARIU

  1. OMS este corupt, panicard și nu mai e îndreptățit să își dea cu părerea. De fapt, 116 țări solicită anchetarea agenției. Ar trebui desființat.
    https://raintv.eu/actual/116-tari-din-lume-cer-anchetarea-organizatiei-mondiale-a-sanatatii-in-contextul-covid19/
    În aceste condiții, consider că nu am văzut nimic care să justifice panica mondială provocată și întreținută, pentru ceva cu nimic mai periculos decât gripa sezonieră, care în mod misterios a luat vacanță în sezonul ăsta. Pagubele produse de măsuri, sunt mult mai rele decît guturaiul în sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here