Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, luni, că scrisoarea de intenţie negociată de Guvernul României cu FMI ascunde un nou val de taxe şi impozite care ar urma să fie aplicate de la 1 ianuarie 2014.
„Guvernul Victor Ponta se hrăneşte prin taxe din buzunarele românilor. În loc să se ocupe de cele două mari probleme ale României, sărăcia şi şomajul, în loc să vină cu un pachet curajos de măsuri pentru relansare economică, pentru păstrarea actualelor locuri de muncă şi pentru crearea altora noi, Guvernul Ponta nu ştie decât să taxeze. Ne-a promis transparenţă. În realitate, aflăm pe surse de scrisoarea de intenţie încheiată, negociată cu FMI, care ascunde un nou val de taxe şi impozite aplicate de la 1 ianuarie 2014. Săptămâna trecută ne anunţa de introducerea TVA-ului de 9% la alimente şi, în paralel, de un nou val de taxe şi impozite pe produsele de lux. Deunăzi se publică Monitorul Oficial, peste noapte, zero predictibilitate fiscală”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL într-o conferinţă de presă la finalul BPN al partidului.

Ea a afirmat că „firmele din România trăiesc un haos fiscal, accentuat până la nivel record de către Guvernul USL”.

„Din 2004 şi până în prezent, de când a intrat în vigoare Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, s-au operat 116 modificări. Dintre acestea, cele mai multe, o cincime, sunt operate de Guvernul Victor Ponta. Două modificări fiscale pe lună, neanunţate, nedezbătute, fără nicio brumă de predictibilitate.(…) Aşadar, după 20 de noi taxe şi impozite majorate în ultimele 15 luni de guvernare USL, de la 1 ianuarie 2014 se pregăteşte un nou val de taxe şi impozite. Acesta este Guvernul ‘căpuşă’ USL care nu ştie decât să taxeze. (…) Taxarea este cea mai perversă formă de tăiere a salariilor şi pensiilor tuturor românilor, nu doar a bugetarilor”, a declarat Andreea Paul.

Întrebată care ar fi, punctual, noile taxe şi impozite cuprinse în scrisoarea de intenţie negociată cu FMI, prim-vicepreşedintele PDL a spus: „E vorba de taxe la chirii, e vorba de taxe aplicate nevestelor şi copiilor în cazul în care ei nu sunt angajaţi şi nu plătesc contribuţii de asigurări de sănătate, iar pentru ei să plătească persoanele angajate, adică cele care aduc venituri într-o familie”.

Despre soluţiile pe care le propun democrat-liberalii, Andreea Paul a spus că „după ce România a fost macrostabilizată, PDL consideră că este momentul potrivit pentru relaxare fiscală”.

„PDL a depus în Parlamentul României un pachet de măsuri curajos pentru relansare economică prin relaxare fiscală: cotă unică de 12%, CAS diminuat la angajator cu cinci puncte procentuale, salariu minim pe economie crescut la 1.000 de lei şi scutirea de impozit a profitului reinvestit”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Andreea Paul a mai spus că golul bugetar generat pe termen scurt de aceste măsuri ar putea fi acoperit din fondurile destinate actualmente schemelor de ajutor de stat care nu şi-au dovedit eficienţa. AGERPRES/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.