Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat mai multe acte procedurale, care au condus la completarea probatoriului într-o cauză penală, în care un funcţionar public a solicitat şi primit de la administratorul unei societăţii comerciale suma de 8.000 lei.

În fapt, s-a reţinut că în luna martie 2020, inculpatul, în calitate de funcţionar public în cadrul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Cluj – Secţia Drumuri Naţionale Alba, a solicitat şi primit, printr-un intermediar, de la administratorul unei societăţii comerciale, care se ocupă cu exploatare masă lemnoasă, suma de 8.000 lei.

Mita a fost oferită funcţionarului pentru a efectua un act în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, respectiv a dispus efectuarea deszăpezirii pe un sector de drum închis circulaţiei rutiere (un sector de drum pe drumul cunoscut sub denumirea „Transalpina”), facilitând transportul de material lemnos pe acel sector de drum.

Ca urmare a activităţilor în care cele două persoane s-au implicat, azi, 22 iulie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de respectivii, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi, respectiv, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, inculpaţii fiind audiaţi la sediul acestei unităţi de parchet.

Inculpaţii sunt cercetaţi în stare de libertate.

În cauză s-a colaborat cu lucrători din cadrul D.G.A. – Centrul Operaţional 3 Cluj-Napoca şi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here