Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că Primăria pe care o conduce a achiziționat un aparat drugtest pentru eficientizarea combaterii efectelor consumului de droguri în trafic, acesta fiind predat polițiștilor clujeni.


În ciuda creșterii numărului de șoferi aflați sub influența substanțelor psihoactive, polițiștii din Florești nu dispun de un aparat drugtest. Autoritățile din Florești au anunțat, recent, că vor achiziționa un aparat drugtest, pentru a crește siguranța în trafic. Din păcate, Poliția Română nu dispune de suficiente aparate de testare a șoferilor aflați sub influența drogurilor.

„Primăria și Consiliul Local Florești au achiziționat un aparat modern Test Multidrog pe care îl dăm astăzi în comodat secției de poliție de pe raza comunei Florești. Drogurile sunt o realitate crudă, inclusiv în societatea noastră. Ne preocupă sănătatea și siguranța cetățenilor din Florești.

Măsura vizează eficientizarea luptei împotriva efectelor consumului de droguri.
„Fenomenul devastator al drogurilor a luat amploare fără precedent în România. Primăria Florești a achiziționat un aparat modern drugtest, pe care îl predă Inspectoratului Județean de Poliție Cluj”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

„Este un fenomen complex, atât la nivelul județului Cluj, cât și la nivel național.

Inspectoratul de Poliție Județean derulează campanii de prevenire a consumului de droguri, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, prin care am adus toate primăriile din județ la aceeași masă. Campania este dedicată adolescenților, pentru că aici este problema reală”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj, în cadrul procedurii de preluare a aparatului drugtest.

Potrivit primarului Pivariu, administrația din Florești derulează mai multe proiecte destinate reducerii efectelor devastatoare pe care consumul de droguri și de alte substanțe îl are în rândul familiilor și al comunității.

În România, fenomenul drogurilor în rândul adolescenților este scăpat de sub control. Potrivit Agenției Naționale Antidrog, cea mai mică vârstă declarată la care s-a început consumul de droguri este 13 ani.

De altfel, în trafic sunt depistați tot mai mulți șoferi aflați sub influența drogurilor. Potrivit noii legislații, în urma adoptării legii „Anastasia”, șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente mortale vor fi condamnați la închisoare cu executare.

Citește și: Boc și șefii de la Direcția Urbanism din primărie au fost audiați de procurorii DNA Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.