Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca a pus la dispoziția Spitalului Clinic de Recuperare 12 aparate pentru Secția de Terapie Intensivă.

Este vorba despre monitoare funcții vitale cu defibrilator, monitoare funcții vitale cu accesorii, ventilator performant, injectomate și infuzomate.

Toate aparatele sunt destinate și pentru uz uman și, conform solicitării Spitalului Clinic de Recuperare, sunt necesare ”pentru asigurarea condițiilor de derulare a actului medical cât mai eficient, adaptat la spitalizarea pacienților infecțioși Covid-19”.

Coordonatorul Clinicii de Urgențe din cadrul Facultății de Medicină Veterinară, Răzvan Codea a colaborat cu personalul din cadrul spitalului la punerea în funcțiune a aparaturii.

”USAMV Cluj-Napoca își manifestă solidaritatea cu toate cadrele medicale aflate în lupta cu pandemia SARS-CoV-2 și își exprimă speranța că prin sprijinul său, care a început cu punerea la dispoziție a trei aparate de tip Touch Real-Time PCR Detection System PCR (RT-PCR) în boli parazitare și infecțioase, sprijină toate eforturile comunității” se arată într-un comunicat al USAMV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here