Apartamente de vânzare în Cluj încă sunt multe, în ciuda declinului înregistrat pe piața imobiliară. Iar prețurile sunt, paradoxal, tot mai mari. În vreme ce piața chiriilor crește, numărul cumpărătorilor scade.

Cei care caută apartamente de vânzare în Cluj par să fie, în general, investitori. Căci închirierea imobilelor este una dintre afacerile extrem de rentabile în marele oraș din inima Ardealului. Cât despre tranzacțiile de vânzare-cumpărare, acestea s-au cam rărit. Și asta pentru că prețurile pentru apartamente de vânzare în Cluj sunt destul de ridicate.

Unde să investești în apartamente de vânzare în Cluj

Dat fiind că, în medie, prețurile pentru apartamente de vânzare în Cluj sunt chiar mai mari decât în București, s-ar putea crede că cererea e mai mică. Totuși, dimpotrivă, există un număr destul de mare de persoane dornice să achiziționeze apartamente de vânzare în Cluj. Și asta în ciuda faptului că, în zonele centrale, prețul pe metrul pătrat construit ajunge la 1800 euro și chiar mai mult. Pe de altă parte, cartierele Florești și Baciu dețin apartamente de vânzare în Cluj la prețuri sub 1000 euro pentru metrul pătrat construit. Tot în categoria locuințelor relativ accesibile se încadrează și cele din zonele Someșeni (cu 1.210 de euro pe metru pătrat) și Iris (1.370 de euro pe metru pătrat).

Noi sau vechi?

Poate că oricine ar fi tentat să investească mai degrabă într-o locuință nouă decât într-una veche. Totuși, diferenţa de preț între apartamente de vânzare în Cluj, noi și vechi, este, în unele cazuri, de mii de euro. Şi nu neaparat în favoarea celor noi! Apartamentele vechi au avantaje pe care cartierele noi nu le oferă. Mai exact, sunt poziționate mai bine, au acces facil la toate mijloacele de transport și către toate punctele importante ale orașului. Pe de altă parte, construcțiile noi beneficiază de mai mult spațiu, de o compartimentare mai bună și, deloc de neglijat, de locuri de parcare în subteran. În plus, pentru tineri este mai avantajos să cumpere apartamente noi, căci sunt favorizați astfel de sistemele de creditare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.