Dezvoltatorul britanic de procesoare ARM anunță suspendarea tuturor relațiilor comerciale cu compania Huawei, pentru a se conforma reglementărilor impuse de americani, susțin cei de la BBC, citând documentele interne ale companiei.

Cei de la ARM, una dintre cele mai mari companii producătoare de procesoare, pe lânga cei de la Intel, și-ar fi instruit angajații să încheie orice colaborare cu cei de la compania chineză, Huawei. Colaborarea dintre cele două companii era bazată pe servicii de suport tehnic, dar si alte angajamente aflate in derulare. Cei de la ARM afirmă că design-urile lor conțin întradevăr tehnologie de origine americană.

Cei de la ARM au sedii în state din America, state precum: California, Washington, Texas și Massachusetts.

Potrivit celor de la BBC, angajații celor de la ARM au fost informați în data de 16 mai că autoritățile SUA a inclus Huawei, pe lângă alte companii chineze pe o listă neagră, listă care arată companiile care nu vor mai avea relații de afaceri cu SUA.

Un analist citat de către cei de la BBC afirmă faptul că companiei Huawei îi va fi foarte greu să dezvolte procesoare fără componentele esențiale dezvoltate de către cei de la ARM, companie care a fost cumpărată cu trei ani în urmă de grupul nipon Softbank, companie japoneză de media și telecomunicații. Softbank fiind singura companie care a vândut în anul 2011 iPhone în Japonia.

Timiș Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here