Rodica Gîrba, o tânără de 21 de ani, este imobilizată într-un scaun cu rotile după ce a fost accidentată pe o trecere de pietoni. Ea se judecă cu compania asiguratoare Asirom pentru a primi daunele care i se cuvin.

Firma de asigurări a solicitat o nouă expertiză pentru că pe internet avocații firmei au văzut o fotografie cu fata pe un scuter. Părinții le-au explicat că este vorba despre un scuter adaptat special pentru persoane cu handicap și că astfel, fata poate să meargă la biserică.

În 2014, Rodica a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni și de atunci a rămas imobilizată la pat și a suferit 15 intervenții chirurgicale. Părinții se luptă în instanță de mai bine de trei ani pentru a primit despăgubiri de la firma de asigurări, o sumă care se ridică la peste 30 de mii de euro, bani cheltuiți pe tratamentul fetei.

Reprezentanții firmei de asigurări au solicitat acum judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj o nouă expertiză medicală după ce, spun ei, au observat câteva fotografii postate de victimă pe rețelele de socializare, conform cărora starea ei de sănătate s-ar fi ameliorat radical. Joi, fata a fost adusă în sala de judecată, și medicii legiști trebuie să dea un verdict.

Potrivit unui reportaj PRO TV, Vasile Garba, tatăl tinerei, a declarat că “Nu este intubată tot timpul cum și-ar dori avocatul inculpatului. E datorită nouă că ne luptăm să pune fata pe picioare. Nu putem să îi luăm dreptul la viață”.

Starea de sănătate a fetei s-a înrăutățit la finalul anului trecut, după o intervenție chirurgicală la cap.

Acum, fata este internată la un spital de recuperare din Cluj, unde costurile sunt uriașe.

Vasile Garba, tatăl tinerei:“Luna asta doar cheltuielile medicale pe două săptămâni sunt 7000 de lei”

Fata trebuie să fie supravegheată în permanență, nu poate să rămână nicio clipă singură,  iar mama ei îi stă permanent alături.

Narcisa Garba, mama tinerei:Are nevoie să meargă la baie, la dus, îmbrăcare, mâncare. Dorm noaptea cu ea, se trezește de 3-4 ori pe noapte. Suferă foarte mult.

Rodica Garba, victima: ”Îmi doresc să mă pot pune pe picioare și să îmi reiau viață. Să se termine cu tot procesul.”

Reporter: Ești optimistă?

Rodica Garba, victima: ”Păi sunt, că pentru asta lupt”

În prezent, familia primește 3000 de lei lunar de la firma de asigurări, după o procedura rapidă a instanței, până la finalizarea dosarului. Și până se se va termină procesul, avocații firmei de asigurări nu vor să comenteze acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here