După ce Tribunalul Cluj a dispus achitarea lui Pop Vlad Adrian, acuzat de reprezentanții Asociației Little People de ”accesul ilegal la un sistem informatic”, ieri și Curtea de Apel Cluj a dispus menținerea sentinței de achitare și a pus asociația la plata cheltuielilor de judecată.

”În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondate apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Cluj şi persoana vătămată A.L.P împotriva sentinţei penale nr. 333 din 27.11.2017 a Tribunalului Cluj. În temeiul art. 275 alin. 6 din Codul de procedură penală acordă onorariul parţial apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, av. P.D.G., în sumă de 150 lei, care se suportă din fondul special destinat al Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă pe apelanta persoană vătămată A.L.P. să plătească în favoarea statului suma de 300 lei reprezentând parte din cheltuielile judiciare în apel, restul rămânând în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.04.2019”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

”Am dori să clarificăm informațiile surprinse în articolul postat, deoarece considerăm că acestea v-au fost prezentate cu ambiguitate. Titlul se referă la decizia pronunțată ieri seară în procesul penal (dosar 1109/117/2017), iar textul articolului cuprinde paragrafe care au făcut obiectul proceselor civile pentru defăimare. Două lucruri separate.

Afirmația ,,În replică, reprezentanții asociației i-au făcut lui Pop o plângere penală la DICOT.” nu este corectă, deoarece plângerea făcută în 2015 la DIICOT nu a avut legătură cu acuzațiile defăimătoare ale lui Vlad Pop care au început în 2016, ci s-au referit strict la folosirea legală a adresei noastre de email, acesta fiind procesul în care a fost pronunțată decizia de ieri seară la care faceți referire în titlul articolului.

Deși încă nu a fost publicată motivarea deciziei, noi respectăm sentința Tribunalului Cluj, potrivit căreia judecătorul spune că Vlad Pop a trimis acele emailuri de pe adresa noastră de email, chiar dacă nu sunt întrunite elementele infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic: ”Așadar este adevărat că inculpatul a trimis mai multe mesaje dintre care cel puţin unul folosind adresa de email a fostului său angajator info@thelittle-people.org. Acest lucru a fost posibil fără ca el să mai aibă dreptul să folosească respectiva adresă de email, întrucât laptopul utilizat de el în perioada anterioară avea setările corespunzătoare vechii adrese, respectiv cele corespunzătoare noii adrese. Din motive care nu mai au rost să fie analizate inculpatul a accesat un profil al aplicaţiei sale de mesagerie ce corespundea adresei de email al fostului său angajator.” citat din Sentința penală numărul 333/2017.

Acuzațiile preluate de la Vlad Pop în cuprinsul articolului postat au fost de fapt adresate deja prin două procese civile pentru defăimare în presă și în fața colaboratorilor și sponsorilor Asociației, ambele câștigate de Little People:

Dosar 763/211/2017:

Soluție fond:

http://portal.just.ro/211/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21100000000322367&id_inst=211

Dosar 7612/211/2018:

Soluție fond:

http://portal.just.ro/211/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21100000000360213&id_inst=211

Soluție apel:

http://portal.just.ro/117/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21100000000360213&id_inst=117

Realitatea este că acțiunile defăimătoare ale fostului angajat ne-au cauzat foarte multă durere. Cu toate acestea, pe parcursul tuturor acestor ani nu am permis ca serviciile noastre oferite copiilor bolnavi de cancer să fie afectate”, Katie Rizvi, fondator al Asociației Little People România.

Asociația se ocupă de copiii bolnavi de cancer și primește donații în valoare de milioane de euro. Vlad Pop a acuzat asociația de lipsă de transparență și de faptul că fondatorii asociației foloseau în folosul propriu o parte din fondurile colectate.

În replică, reprezentanții asociației i-au făcut lui Pop o plângere penală la DICOT.

În urmă cu dou ani, Vlad Pop a făcut un denunț împotriva reprezentanților asociației.

„Colaborarea mea cu Asociatia Little People Romania a inceput inca din liceu, in anul 2003. Fondatorii asociatiei doamna Rizvine Lehoczky Katalin si sotul dansei domul Shajjad Hadier Rizvi sunt 2 membri ai unei sectei crestine “The Family” http://www.thefamilyinternational.org si tineau studii biblice la sediul lor de pe str. Calea Manastur 43B. Impreuna cu Rusu Oana Delia, alaturi de care eram intr-o relatie din 2002 am inceput sa participam la aceste intalniri biblice. Doamna Rizvine a terminat facultatea in Ungaria, iar Domnul Rizvi de origine indiana, cu parinti stabiliti in Marea Britanie, care abandonase scoala si s-a alaturat unui grup din ’The Family’’ care organizau piese de teatru sub numele de “Little People”. Impreuna au devenit misionari in Bosnia si au fost implicati in activitati oferite de “The Family” pentru refugiati. Au venit in Cluj-Napoca in 1995 si au inceput diferite activitati la centre de plasament, la Institutul de oncologie si in alte centre.

In 2005 cand am terminat liceul si am intrat la Facultatea de Arhitectura Cluj, sotii Rizvi ne-au propus mie si la Rusu Oana daca nu dorim sa-i ajutam ca voluntari, pentru activitatile de la Onco-Pediatrie cu copiii bolnavi de cancer si la un centru de plasament cu copii orfani. Ne-au propus sa ne plateasca la negru, un salar pentru toata implicarea noastra si mancare la sediul de pe Calea Manastur 42B.

„Sotii Rizvi foloseau bani in scopuri personale, bani colectati din cutii de donatii”

Pana in 2009 am inceput sa ma implic tot mai mult in activitatile asociatiei alaturi de Rusu Oana si lucrand pentru strangerea de fonduri prin diferite campanii cu baloane, bratari galbene, concursuri de alergat si multe altele, iar Rusu Oana a ajutat la communicate de presa, relatii cu media si alte proiecte de pr. Pentru ca eram devotati si aveam rezultate bune la strangerea de fonduri, sotii Rizvi ne-au intrebat pe mine si pe Rusu Oana daca nu dorim sa locuim la sediul asociatiei si sa ne plateasca in continuare la negru. In 2009 ne-am mutat in camerele din mansarda, eu locuiam cu Miki Inoue (misionar din China) si Rusu Oana cu Orsi Kertesz (colega din Cluj). In tot acest timp am ajutat in continuare la strangerea de fonduri, la Magazinul Caritabil din Sigma Shopping Center, la cutiile de donatii din Cluj-Napoca, la organizarea de tabere, evenimente sportive si alte evenimente. In tot acest timp, am vazut cum sotii Rizvi foloseau bani in scopuri personale sau pentru cheltuieli personale deoarece nu trebuiau justificati la sponsori, bani colectati din cutii de donatii, bani de la Magazinul Caritabil, bani din campanii si de alti donatori individuali. Am criticat de nenumarate ori felul in care se foloseau banii si de aceea erau tensiuni intre mine si Shajjad Hadier Rizvi care era seful meu pentru strangerea de fonduri.

Vlad Pop – manager de strangere de fonduri

„Din 2011 domnul Rizvi ne-a intrebat daca nu doresc ca alaturi de Rusu Oana sa mergem in Bucuresti pentru 3 luni si sa ajutam intr-un proiect. Urma sa locuim in sediul Fundatiei RATIU de pe str. Ion Voda Viteazu 21, si sa fim angajati cu contract de munca si platiti cu 2000 lei per luna in cadrul unui proiect finantat de Swiss Grant, fond Elvetian. Rusu Oana ca sociolog si eu ca colector de fonduri. Eu eram manager de strangere de fonduri, raportam la domnul Rizvi si ma ocupam de cutii de donatii in farmacii, benzinarii Petrom si alte locatii, gasirea de sponsori, campanii cu bratari galbene, bandane si alte evenimente. Scopul final al proiectului Elvetian era sa adun 10.000 euro in acel an si sa maresc baza de donatori cu 1000 de contacte. La sediul din Bucuresti nu trebuia sa platim chirie, dar domnul Rizvi ne-a comunicat ca costurile legate de intretinere erau acoperite de bani care nu trebuiau raportati la sponsori, din banii proveniti din cutii de donatii, din campanii si alte surse. Pentru ca am reusit sa strang 30.000 euro, sa maresc baza de sponsori, sa sa triplez numarul de cutii de donatii si pentru ca aveam succes in campanii sotii Rizvi ne-au rugat daca mai putem ramane inca un an. Asa am ajuns sa traim 3 ani din Bucuresti, unde lucram si traiam cu Rusu Oana, pe care am cerut-o in casatorie la Brasov si planificasem sa ne casatorim in toamna anului 2014.

In 2014, cu ocazia Zilelor Internationale de lupta impotriva cancerului la copil, Cora Lujerului a aprobat ca intre 14-16 februarie putem avea o campanie cu bandane si bratari galbene prin care sa implicam comunitatea sa sprijine copiii de la Marie Curie, IOB si Fundeni.

Pe 14 februarie am fost primul sosit la Cora si in timp ce pregateam standul un agent de paza m-a agresat verbal si fizic si m-a amenintat minute in sir cu bataia imobilizandu-ma fortat, pentru ca el nu era informat despre campania noastra si noi trebuia sa ne strangem lucrurile. Am fost foarte afectat de agresiunea suferita, nu sunt obisnuit cu violenta.

Cand am raportat incidentul la seful de paza si la Directoarea Cora problema s-a solutionat si pana cand au venit cei 2 voluntari care ma ajutau, Cristian Oana(tanar supravietuitor de cancer) si Raluca Elena Ovaciu Calinoiu(voluntari Fundeni) am putut sa desfasuram campania. Cand m-am intors la sediu seara a inceput o cearta legat de cele intamplate cu Rusu Oana si sotii Rizvi care mi-au reprosat ca eu vreau sa fac reclamatie, ei doreau ca eu sa nu iau atitudine si sa nu fac nimic in legatura cu abuzul care mi s-a intamplat.

Intr-un e-mail le-am explicat ce s-a intamplat la Cora si i-am criticat, cu toti colegii inserati in mesaj pentru ca nu au luat nici un fel de masuri la acest abuz, imi intorc spatele si ca ma lasa singur daca vreau sa fac reclamatie, ei nu intervin chiar daca incidentul a avut loc in legatura cu munca pentru ei.

Tot timpul cat am lucrat pentru ei mi-au spus ca suntem o echipa, insa cand am avut o problema din cauza serviciului, mi-au intors spatele si nu m-au sprijinit deloc”.

„Datorita scandalului care a izbucnit din aceste motive intre mine, si sotii Rizvi care au implicat-o si pe Rusu Oana, pentru ca eram foarte afectat si zguduit emotional, am decis sa plec pe 15 si 16 la Brasov pentru a ma detasa de situatie si a gasii o solutie la aceasta problema. Cand m-am intors pe 16 seara, conflictul a luat proportii pentru ca sotii Rizvi au fost iritati de curajul meu de a le spune adevarul si ai critica in fata tuturor colegilor si au cerut sa vin la Cluj sa discut problema. Situatia din Cora se rezolvase, dar sotii Rizvi credeau ca Asociatia Little People era in pericol de a pierde un sponsor precum CORA si au inceput sa ma atace.

Intre 22-24 februarie cand am cerut zile de concediu pentru a veni in Cluj- Napoca si a gasii o solutie cu avocatul meu la abuzul produs de catre agentul de paza in CORA, domnul Rizvi a redirectionat apelurile numarului de serviciu 0756 084 331 catre Serghei Pinzaru. Pe 24 cand m-am intors la sediul din Bucuresti am observat ca domnul Serghei Pinzaru, ajutat de Rusu Oana au sustras abuziv documente personale si calculatorul MAC mini de pe care lucram. In 25 si 26 fiind in imposibilitatea de a lucra, le-am trimis un e-mail sotilor Rizvi si i-am criticat pentru atitudinea si comportamentul de care dau dovada. Pentru ca sotii Rizvi nu puteau sa piarda 2 oameni de baza in Bucuresti au reusit sa o atraga de partea lor pe Rusu Oana. Desi era persoana care ma cunoastea cel mai bine, ea a fost influentata de Katie Rizvi si m-a acuzat ca sigur am facut eu ceva rau la campanie, ca eu sunt acela mai revolutionar si sigur am sarit la scandal, ca vreau sa creez probleme intre CORA si asociatie si alte lucruri urate, parca era dusmanul meu, nu partenerul meu.

Datorita celor petrecute la Cora si a abuzurilor savarsite de sotii Rizvi, a faptului ca nu am fost deloc sprijinit cand am avut nevoie, am decis sa plec de la sediul Asociatie Little People din Bucuresti si sa o parasesc pe Rusu Oana dupa 12 ani de relatie.

In timpul comunicarii mele pe e-mail cu sotii Rizvi, in CC, am inserat toata echipa de voluntari si angajati din Bucuresti pentru ca toti sa stie ce fel de oameni sunt sotii Rizvi. Am considerat ca atat la bine cat sau la rau toti trebuie sa fim unul pentru toti si toti pentru unul, si ca problema mea putea sa fie problema oricarui dintre ei. Nu am vrut sa-i amestec pe ei in problema mea, dar tineam la ei, ii apreciam si nu vroiam sa fie inselati de sotii Rizvi sau sa-mi aud povesti dupa cele intamplate. Dupa plecarea mea din Bucuresti si datorita celor intamplate, Asociatia Little People a fost afectata atat financiar cat si din punct de vedere al voluntarilor. La scurt timp 10 din 15 colegi voluntari de la Marie Curie, IOB si Fundeni au plecat din echipa asociatie pentru ca au citit cele intamplate, au zis ca nu vor sa aiba de a face cu “afaceri bizare” si atidutinea sotilor Rizvi fata de mine a fost nedreapta, mai ales ca au lucrat cu mine 3 ani si m-au vazut un lider bun. Financiar au inceput sa aiba probleme cu banii pentru eu eram Manager de strangere de fonduri si ajutam la sustinerea activitatilor din Bucuresti din cele 3 spitale de oncologie. Cutiile de donatii nu mai erau golite, sponsorii nu mai erau contactati si au incetat sa nu mai doneze, iar campaniile nu mai erau organizate pentru ca voluntarii au renuntat sa se mai implice. Chiar in acel an, pentru ca Rusu Oana se ocupa doar de activitatile din spital, asociatia a trebuit sa inchida punctul de lucru de la sediul Fundatiei Ratiu si Rusu Oana a tebuit sa se intoarca la Cluj pentru ca nu au mai putut sustine activitatea ei la Bucuresti”.

„La finele lunii Februarie 2014 in timp ce inca eram angajat al Asociatiei Little People Shajjad Rizvi a facut o plangere in Bucuresti, la sectorul 4, acuzandu-ma ca am folosit bani in scop personal, ca am luat cheile si telefonul de serviciu. A urmat ca in data de 29.09.2015 sa primesc o citatie legata de o plangere de santaj din partea domnului Rizvi datorita unui mesaj pe care l-am trimis dansului si l-am rugat sa inceteze sa mai minta si sa vorbeasca de rau la prieteni sau companii pentru ca altfel am sa merg la presa si am sa spun adevarul despre toate lucrurile pe care le stiu despre cum el si sotia lui au foloseau banii in scop personal din asociatie. Pe 1 iunie Judecatoria Cluj-Napoca a decis in favoarea noastra, deoarece nu erau suficiente dovezi ca sa justifice acuzatia de santaj.

Plangerea la DICOT este a treia tentativa, de cand am plecat de la Asociatie, a domnul Shajjad Hadier Rizvi de a incearca sa ma atace si sa se razbune pe diferite cai pentru ca i-am facut de rusine in fata intregii echipe, am plecat din Bucuresti si am spus adevarul despre felul inca care foloseau banii din campanii in interes propriu sau pentru cheltuieli personale. Nisa Rizvi, fica domnului Rizvi, a postat pe grupul privat al Temerarilor (Tinerii supravietuitori de cancer) un mesaj despre mine in care zicea ca “it’s very very serious, and the guy is unstable”. Unul dintre tineri, prieten cu mine, mi-a scrisin privat informandu-ma de acest lucru.

In plus, un voluntar din Bucuresti mi-a spus ca a fost contactat de Rusu Oana si a fost atentionat sa aiba grija cu mine pentru ca sunt nebun, am folosit fonduri in scopuri personale si sunt periculos. Colegul meu m-a intrebat daca sunt bine pentru ca atitudinea Rusu Oanei a fost foarte urata si el ma stia ca fiind un om bun. Pe data de 16 martie 2016 Dan Isai, CEO Salad Box mi-a transmis un mesaj prin care ma intreba ce se intampla pentru ca Emi Schipor, trimis de Shajjad Rizvi, a avut o intalnire cu el si i-a spus ca sustrag fonduri si folosesc in scop personal, ca sunt nebun, ca au procese cu mine la judecatorie si ca nu ar trebui sa aiba incredere in mine. Salad Box nu a fost singura companie la care Emi Schipor, Rusu Oana, Shajjad Rizvi si alti membrii ai Asociatiei Little People au mers si m-au vorbit de rau. Inca de la 10 prieteni din companii am aflat ca am fost vorbit de rau de catre unul dintre membrii Asociatiei Little People.

Imi pare rau ca situatia de la Asociatia Little People Romania a degenerat in acest fel. Toate cele intamplate de la plecarea mea sunt motive de ura si razbunare din partea sotilor Rizvi. Argumentele din scrisoarea de desfacere a contractului de munca sunt cusute cu ata alba, lucru pe care l-au spus si avocatii si l-am observat si eu. Atitudinea colegilor si a sotilor Rizvi intristeaza mai ales ca am lucrat 7 ani, m- am dedicat trup si suflet misiunii.

10 iunie 2016 Vlad Pop”


fondatorul asociației Shajjad Hadier Rizvi

Anul trecut, ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, l-a numit marţi pe fondatorul asociației Shajjad Hadier Rizvi, om de afaceri şi coordonator al unor acţiuni caritabile pentru copiii bolnavi de cancer, drept consul onorific în Cluj-Napoca, susţinând că este un lucru absolut unic în România.

4 COMENTARII

  1. Încrederea acordată prostește (nu s-a prins că-i o sectă, nu l-a învățat nimeni să se ferească de sectari?), se plătește: șapte ani din viață irosiți, ba mai rău, puși în slujba unor hoți. S-a cam îngrășat urâtul ăla de-atât bine.. ar trebui ca Parchetul să se autosesizeze.

  2. Sa stai atata amar de vreme cu niste hoti? Si inca ceva 12 ani de casatorie cu Rusu Ana si la necaz iti intoarce spatele ? Secta asta mai are adepti inca? Cum poate fi cinevavatit de naiv ?

  3. So according to the above, Vlad Pop is fired from Little People, he later uses their email to ask for money without permission, the judge states he used Little People emails without permission, yet no conviction happens, in any other country this would be ID theft and Little People correctly reported it. Instead Vlad gets to voice his grievance on your news feed – WTF? Little People win two courts cases against Vlad pop for slander one case was won last week, Vlad has to pay damages to Little People and you give him space on your newsfeed to air the same stuff he lost two legal cases over, are you just stupid or do you want to sued for slander? read over the court links provided they clearly show that Vlad is untrustworthy. search the court web site, Vlad Pop appears a few times for criminal acts, for violence and for fraud unrelated to Little People. Stupid article.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.