ASOCIAȚIA OAMENI BUNI anunță lansarea proiectului cultural „POVEȘTI CUSUTE VECHI ȘI NOI”, co-finanțat de ADMINISTRAȚIA FONDULUI CULTURAL NAȚIONAL, în cadrul sesiunii de finanțare I/2018, aria culturală Patrimoniu imaterial.

Proiectul urmărește valorificarea simbolurilor tradiționale românești cusute ca mijloc de exprimare artistică în rândul persoanelor aflate în situații de dificultate și se desfășoară în perioada 01.03.2018-30.09.2018.

Beneficiarii direcți sunt persoane diagnosticate oncologic cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca care vor fi încurajate în cadrul Atelierului de creație „Povestea mea” să își exprime emoțiile, sentimentele, să își spună povestea personală prin realizarea unor cusături (ii, fețe de pernă, trăistuțe) utilizând simbolurile din modelele tradiționale românești.

Proiectul se adresează totodată și tinerilor din municipiul Cluj-Napoca, identificați și selectați după anumite criterii care vor fi formați în ceea ce privește tehnica cusutului (tipuri de cusături), simboluri din modelele tradiționale românești și care vor fi implicați ulterior ca voluntari în desfășurarea Atelierului de creație ”Povestea mea” destinat persoanelor diagnosticate onologic.

 

Informații suplimentare pot fi obținute:

– la adresa de email: marilena.georgescu@asociatiaoamenibuni.ro

– pagina de facebook a proiectului: @povesticusutevechisinoi

– telefon: 0748376703

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here