Marek Frydrych, un polonez care reprezintă mai multe afaceri în China, a sosit azi la București pentru a perfecta tranzacția prin care va cumpăra combinatul Mechel de la Câmpia Turzii.

Achiziția activelor acestor combinate este derulată prin intermediul firmei locale Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL. Aceasta este controlată, cu peste 90% din capital, de către Sunningwell International Polska, restul părților sociale fiind în posesia traderului polonez de produse metalurgice West Trade SA. Administrator al Laminorul Danube este șeful West Trade, Slawomir Papiernik, care este și membru în Consiliul de Administrație al Sunningwell International. Fondator, președinte și CEO al Sunningwell International Polska este Marek Frydrych.

Marek Frydrych

În septembrie anul trecut, Laminorul Danube a făcut o ofertă în valoare de 38,3 milioane euro pentru achiziția în bloc a activelor operaționale ale COS Târgoviște, aflat în insolvență, mișcare pe care, de altfel, se bazează planul de reorganizare a combinatului românesc. Planul a fost aprobat de creditori în octombrie și confirmat de judecătorul sindic în decembrie 2019. Potrivit ultimelor date publice disponibile, COS Târgoviște a terminat primele 9 luni din 2019 cu o cifră de afaceri de peste 458 milioane lei, pierderi de 32,6 milioane lei și circa 1.300 de salariați. „Subscrisa intenționăm continuarea activității de elaborare a oțelului și producție de produse siderurgice lungi și nu avem intenția de a lichida activitatea respectivă”, se arată în oferta polonezilor, văzută de Profit.ro.

La Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT), de asemenea în insolvență, Laminorul Danube a oferit 7,5 milioane euro pe activele secției Trăgătorie de Oțel, producătoare de sârmă, a întreprinderii, ofertă aprobată de creditori în noiembrie anul trecut. În primele 6 luni din 2019, ISCT a înregistrat o cifră de afaceri de 68,1 milioane lei, pierderi de 1,66 milioane lei, cu circa 230 de salariați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here